Het blijft een hele opgave: vet verliezen en tegelijkertijd spiermassa opbouwen. Toch is het mogelijk. Het is belangrijk dat je spierweefsel kan herstellen en groeien, maar daarnaast zul je er ook voor moeten zorgen dat je vetpercentage laag blijft. Wij vertellen je welke dingen je iedere dag kunt doen om dit resultaat te bereiken.

gewicht-femfem
gewicht-femfem

1. Eet of drink een pre-workout snack voor het sporten

Als je een bezoekje brengt aan de sportschool zonder enige brandstof die je kunt verbranden, zal je lichaam ervoor kiezen om spieren en vet te verbranden. Wanneer je wilt voorkomen dat je spieren zullen verdunnen, is het belangrijk dit te voorkomen. Door een pre-workout shake te drinken, krijgt je lichaam de nodige energie voor het sporten. Als je hier geen fan van bent, kun je er ook voor kiezen om een proteïnereep te eten die laag is in calorieën. Deze repen geven je lichaam precies wat het nodig heeft om vet te verbranden tijdens je workout. Wat je het beste kan eten voor, tijdens en na het sporten lees je hier. 

2. Gebruik gewichten

Als je spiermassa wilt opbouwen, is het noodzakelijk om gewichten te gebruiken. Is dit nieuw voor je? Dan is het goed om met kleine gewichten te beginnen en dit geleidelijk op te bouwen naar zwaardere gewichten. Probeer lunges te doen met dumbbells en squats met gewichten van 5 tot 10 kilo. Als je niet goed weet hoe je gewichten moet gebruiken tijdens je workout is het verstandig om hulp te vragen aan iemand in de sportschool. Het is natuurlijk ook een optie om een personal trainer in te huren. Met behulp van gewichten verbrand je meer calorieën en hiermee verbrand je uiteindelijk dus meer vet.

3. Doe aan intensieve cardio

Intensieve cardio is de beste manier om vet te verbranden. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen of fietsen, zolang het maar intensief is. Dit houdt in dat het eigenlijk niet mogelijk moet zijn om nog te kunnen praten tijdens deze workout. Daarbij moet je gaan zweten en in staat zijn om de branding te voelen. Doe dit voor ongeveer 20 minuten lang in aanvulling op je workout met gewichten. Als je te lang cardio doet, kunnen waardevolle spieren wegbranden. Wanneer je niet genoeg cardio doet, bouw je spieren op zonder genoeg vet te verbranden.

4. Drink een post-workout protein shake

Het is belangrijk om een post-workout shake te drinken, zodat er eiwitten aan je spieren geleverd worden. Dit zal beginnen met het helen van de micro scheurtjes, zeer kleine scheurtjes in het spierweefsel die worden veroorzaakt door intense samentrekking van de spieren tijdens het sporten. Probeer je shake binnen 30 minuten na het sporten te drinken, want dan is je lichaam het beste in staat om het eiwit te gebruiken. Het maken van deze shakes is gelukkig niet al te moeilijk. Je hebt alleen maar een shake beker, water of melk en wat proteïne poeder nodig.

Attractive young woman working out with dumbbells in gym