Net als elk huidtype heeft het hebben van een vette huid zo zijn voor- en nadelen. Maar het belangrijkste is natuurlijk hoe jij je velletje verzorgt en het de beste versie van zichzelf maakt. Hoe hou jij je huid onder controle en laat jij het stralen? Wij leggen je alles uit over het hebben van een vette huid, we helpen je namelijk graag een eind op weg!

Wanneer heb je een vette huid?

Heb jij een vette huid? Dan zijn de volgende dingen waarschijnlijk heel herkenbaar voor jou. Je make-up blijft vaker wat minder goed zitten maar je hebt wél die speciale glow. Ja, elk velletje heeft een eigen gebruiksaanwijzing en dit is die van jou. Er zijn namelijk bepaalde producten die je met een vette huid beter kan vermijden én producten die je het liefst nu op je huid wilt smeren. Het dingetje van een vette huid? Je poriën zijn een stuk groter. Ook maak je wat meer talg aan dan gemiddeld. Vandaar je ‘vette’ huid. Door al dat talg heb jij ook een stuk meer last van puistjes.

Dit moet je weten

Afijn, een vette huid. Met dit huidtype is het hartstikke normaal dat de make-up die je in de ochtend op doet in de middag al is verdwenen. Je make-up verdwijnt, mede door je grote poriën, als het ware in je gezicht. Het is daarom cruciaal dat jij je vette velletje in de ochtend en avond goed schoonmaakt. Dit omdat door al het vet en talg wat zich dagelijks op jouw huid bevindt voor een hoop dode huidcellen kan zorgen. Door dode huidcellen is het een stuk moeilijker om je make-up goed aan te brengen.

Ook een primer is een must. Waarom een primer? Deze gladde substantie glijd als het ware over je gezicht heen waardoor je make-up meer slagingskans heeft. Zorg ook dat je altijd blotting paper bij je hebt. Blotting paper of in het Nederlands cosmetisch vloeipapier zorgt dat al je overtollig talg en huidvet netjes op het papier verschijnt en niet op je huid blijft. Zorg ook dat je producten met alcohol vermijd. Dit droogt je huid namelijk meer uit dan je zou willen!

De fijnste producten voor een vette huid

Dus, wat gebruik jij het liefst op voor je vette huid? Wij hebben een aantal producten voor jou die je huid zeker zullen reguleren!