We dragen geregeld make-up. Of het nou alleen wat foundation is om oneffenheden te camoufleren, wat lippenstift voor wat meer kleur op de lip of alleen wat mascara voor opvallende ogen. Vaak denken we dat we niet zo veel verkeerd doen, maar toch zijn er een aantal fouten die we maken wat betreft het dragen (en verzorgen) van onze make-up waar we geen rekening mee houden.

make up fouten FEM FEM

Het dagelijks gebruik

Vaak hoor je dat je niet elke dag make-up moet dragen. Maar is het daadwerkelijk zo slecht om elke dag iets op je gezicht te smeren. Het antwoord daarop is nee. Het belangrijkste is dat jij je huid goed reinigt. Waarom is dit zo belangrijk? Doordat je huid minder goed ademt tijdens het dragen van met make-up, ontstaan er huidproblemen. Gebruik ook niet de eerste en de beste crème die je tegenkomt. Doe altijd eerst research. En dat brengt ons gelijk op het volgende onderwerp.

Goedkope vs dure make-up

Wat is eigenijk het exacte verschil tussen goedkope of dure make-up. Is dure cosmetica altijd beter? Waar het grootste prijsverschil vooral mee te maken heeft is met de naamsbekendheid en de verpakking van en product.  Zo is er bijvoorbeeld een foundation van de Primark die is vergeleken met die van Estée Lauder. Die van Primark zou net zo dekkend zijn als die gewilde van Estée Lauder. Bizar!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kirsty Kirby (@kirstyloukirby) op

Kwasten wassen?

Moet je jouw kwasten wel of niet wassen? Het antwoord daarop is dat je ze wel degelijk moet wassen. Probeer dit regelmatig te doen. Er ontstaan namelijk bacteriën in de kwasten en deze breng je als het ware aan op je huid.  Dit kan zorgen voor onzuiverheden en dit wil je natuurlijk niet!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Melissa Pop Buia Make up (@melissapop_b_makeup) op

 Houdbaarheidsdatum

Heeft make-up een houdbaarheidsdatum? Ja dit heeft het zeker! Hou dit ook goed in de gaten. Poederproducten gaan langer mee dan producten die vloeibaar zijn. Wat gebeurt er als als je de make-up gebruikt nadat de houdbaarheidsdatum verstreken is? Er kunnen dan huidirritaties en infecties ontstaan. Bah!

Ben jij benieuwd naar welke make-up routine je het best kunt volgen in de winter? Klik dan hier.