Uhmmm; ei en koffie? Ja, je leest het goed. Wij kwamen de term Vietnamese eierkoffie tegen en het schijnt super lekker te zijn. Eerlijk gezegd zijn we nog een beetje skeptisch. Maar volgens kenners is het net drinkbare tiramisu.

vietnamese eierkoffie

Wat is Vietnamese eierkoffie (ca phe trung)?

Weten jullie het moment nog dat ie-de-reen opeens dalgona koffie aan het maken was? En voor wie het niet meer weet: dalgona koffie is een soort Koreaanse fluffy opgeklopte koffie. Nu is er iets nieuws, namelijk Vietnamese eierkoffie. Eigenlijk heet dit drankje ca phe trung en wordt het veel gedronken in Vietnam. Maareh, ei in je koffie? Dat klinkt niet meteen erg lekker. Eigenlijk zou je het moeten vergelijken met custardkoffie. Klinkt gelijk een stuk aantrekkelijker, right?

Het recept voor Vietnamese eierkoffie

Dit heb je nodig: 4 kopjes koffie, 2 eidooiers, 120 ml (zoete) gecondenseerde melk en een paar druppels vanille-extract.

Dit ga je doen: Zet sterke koffie (genoeg om 4 kopjes voor driekwart te vullen). Doe de eidooiers, gecondenseerde melk en het vanille-extract in een mengkom en mix met de handmixer op een hoge stand. Uiteindelijk wil je dat het op cakebeslag lijkt. Test na 10 minuten of het schuimt blijft drijven, dan is ‘ie goed! Is dit niet het geval? Dan moet je nog even kloppen. Strooi eventueel nog een beetje cacaopoeder op het schuim. Et voilà! Je kunt nu genieten van je home made Vietnamese eierkoffie, of moeten we zeggen: ca phe trung.

Ijskoffie variant

Je kunt ook een iced-versie van de eierkoffie maken. Je volgt eigenlijk heel bovenstaand recept, maar je laat de koffie van tevoren afkoelen en doet er een paar ijsblokjes bij voor je de schuim erop schept. Ideaal voor op een warme zomerdag.

Lees ook: Met deze lifehack laat je je huis naar een koffiezaak ruiken