Vieze dingen in de slaapkamer, we doen ze allemaal. Ook jij. Toch wel fijn om te horen dat je niet de enige bent, of niet? Als een ander dezelfde vieze dingen doet, dan zal het vast het niet zo erg zijn. Alhoewel, het smerig blijft. Moeten we er gewoon niet te veel over nadenken of kunnen we beter onze gewoontes aanpassen?

vieze-dingen-vrouwen-slaapkamer-doen

Beddengoed verschonen

Hoe vaak moet je dat eigenlijk doen? Wat is hierin normaal? Eén keer in de week of één keer in de maand? Jij hebt geen idee. Eigenlijk is het ook maar rot werk. Die grote lompe lakens doen nooit wat jij wilt. Wanneer je het hoeslaken eindelijk over de ene hoek van het matras hebt, springt ie aan de andere kant weer los. Kan je weer opnieuw beginnen… Niemand die het door heeft als jij je beddengoed al een maand niet verschoond hebt, toch?

Puistjes uitknijpen bij je vriend(in)

Jaja, daar lig je dan met z’n tweeën in bed. Zodra jij het puistje in het vizier hebt, moet en zal hij worden uitgeknepen. Daar is geen ontkomen aan.

Snaaacks

Niet is te gek bij een avondje keihard Netflixen. Laptop op bed, snacks erbij en daar gaan we dan! En ja, soms belandt er wel eens een nootje of een stukje chips in bed. Zo heb je in ieder geval alvast wat ontbijt voor wanneer je wakker wordt.

Informatie delen die een ander eigenlijk niet wil weten

Enthousiast kom je de slaapkamer binnengelopen en vertel je in geuren en kleuren aan je vriend hoe groot de boodschap is die je zojuist in het toilet hebt achtergelaten. Je had zelfs een letter van het alfabet gecreëerd. Dat is nou echt informatie die je van elkaar wil weten. Not.

De beruchte kledingstoel

Kleding die eigenlijk nog niet vies genoeg is voor de wasmachine, maar ook niet schoon genoeg is voor de kledingkast, belandt op de beruchte kledingstoel. Stoel? Jouw stoel is niet eens meer zichtbaar, laat staan bruikbaar.

Opruimen

Daar ben je best goed in, al zeg je het zelf. Jouw kamer ziet er piekfijn uit, zolang niemand maar onder je bed kijkt en je gesloten kast opentrekt. Wanneer niemand de troep ziet, dan is er geen troep. Zo werkt dat voor jou.

Handgrepen van je kastjes en deuren

Heb je die ooit wel een schoongemaakt? Nee? Precies. Wist je dat bacteriën hier tot 48 uur kunnen overleven? Misschien dat je die handgrepen nu wel eens wat vaker schoonmaakt.

De spiegel

De spiegel waar jij jezelf hoort te zien, mag best wat vaker schoongemaakt worden. Dan heb je tenminste niet meer het probleem dat je denkt dat er mascara op je gezicht zit terwijl dat niet zo is. Het zit op je spiegel, sweetie.

Bekers, borden, bestek, kommen… 

Jij houdt het duidelijk allemaal niet meer bij. Inmiddels staan hier meer borden en bekers dan jij beneden in de keukenkast hebt staan. De afwas stapelt zich op, maar doe je er wat aan? Nope.

Pyjama wassen

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen tussen de 18 en 30 jaar gemiddeld 17 dagen hun pyjama dragen voordat ze hem wassen. Disgusting. Kunnen we deze gewoonte even veranderen en onze pyjama twee keer per week wassen?

Netter zijn is lastig als je het druk hebt, dat begrijpen wij ook. Op deze manier ervaar je meer rust als je leven chaotisch is.