We hebben allemaal wel van die periodes dat we het zo druk hebben dat ons lichaam vraagt om rust. Teveel doen is nu eenmaal niet goed voor ons. Alleen hoe zorg je nu dat je meer rust kan creëeren in je hoofd en lijf in zo’n periode? Wij vertellen het je graag.

Gratis stockfoto met afro, afro haar, afro kapsel

Accepteer de dingen zoals ze zijn

Je hebt nou eenmaal even een druk leven. Misschien heb je wel even geen tijd voor vriendinnen of vraagt je werk al zijn tol. Heel vervelend, maar wanneer je er de hele dag boos mee in je hoofd gaat lopen, los je niks op. Je creëert een hele hoop meer rust in je hoofd, wanneer je het gewoon accepteert zoals het is. Je kan er nu toch niks aan doen.

Maak keuzes

Plan niet heel je dagen vol, maar maak keuzes tussen de dingen die je doet. Zo kun je de dingen die je moet doen die dag in plannen en ook tijd maken voor ontspanning. Ben je helemaal op aan het einde van de week? Zeg dan de afspraak met je vriendinnen dit keer even af, zodat je even tot rust kan komen en me-time in kan plannen. Dit is ook erg belangrijk.

Laat de dingen los waarmee je zit

Is er iets gebeurt op werk waarmee je zit? Ga dan niet zitten piekeren, want dat vraagt op een dag wel z’n tol. Praat het uit op je werk of probeer een manier te vinden dat je er niet de hele dag mee rondloopt of laat het simpelweg gewoon los. Je zal een hele hoop meer rust gaan ervaren in je leven wanneer je dit doet.

Probeer minder te willen

We willen heel veel in het leven, maar soms moet je gewoon iets minder willen om meer rust te creëren. We stellen onszelf namelijk best wel veel eisen over wat we allemaal wel niet moeten in het leven. Die eisen stel je zelf aan je eigen, er is niemand die zegt dat je het moet doen. Wanneer je minder eist van jezelf, zal je al een heel veel meer rust ervaren.

Leef met de dag

We maken ons vaak heel erg druk om wat er komen gaat. Gelukkig zijn we nu nog niet in de toekomst, dus hoeven we er ook nog niet druk om te maken. Het is beter om bezig te zijn met wat je nu moet doen en daar je focus op te leggen, dan je druk te maken over de toekomst. Jezelf zorgen maken is niet goed voor je gesteldheid, dus leef meer in het nu.

Ga naar buiten

Even een rondje lopen buiten, helpt heel goed om je hoofd leeg te maken. Je kan je even richten op jezelf en kan de zorgen die je hebt proberen los te laten of een plekje te geven. Buiten zijn is goed voor je, dus plan daar af en toe even tijd voor in. Heb jij iets anders waar je helemaal tot rust door komt? Dan kan je dat natuurlijk ook gewoon doen.

Oefen situaties in je hoofd die je spannend vindt

Maak jij je ergens zorgen over en neemt dat al de plek in je hoofd in? Oefen die situatie dan in je hoofd, zodat jij je een stuk meer voorbereid voelt op wat er komen gaat. Het gaat je rust geven. Je kan dit natuurlijk ook met iemand anders oefenen.

Praat erover

Erken dat jij je even druk in je hoofd voelt en praat erover met iemand. Diegene begrijpt je vast en je kan het beter verwerken. En het is ook gewoon heel fijn om eens met iemand te praten over wat je dwars zit, toch? Misschien heeft diegene nog wel goed advies voor jou.

Maar vooral relativeer

Blijf vooral relativeren. Het is misschien helemaal niet zo erg als je denkt en waarschijnlijk maak jij alles veel groter in je hoofd dan het eigenlijk is. Wanneer jij relativeert, krijg jij sowieso een hele hoop rust in je leven. Dat garanderen wij!

Is het eindelijk weekend? Op deze manier ontspan je helemaal in je welverdiende weekend.