Vintage shoppen is een unieke ervaring. De sfeer, de geur en het feit dat er van alles maar één exemplaar is. In een thrift shop scoor jij het perfecte uitgedragen leren jasje, een mooi velvet jurkje, een tof denim jasje en stoere afgedragen boots. Ons land kent pareltjes op het gebied van tweedehands kleding. FEMFEM selecteerde de tofste winkels op het gebied van tweedehandskleding in Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Utrecht.

Episode, Amsterdam

Episode is inmiddels een begrip in Amsterdam. Met 5 winkels door de hele stad bieden zij een gigantisch aanbod aan tweedehands kleding. Bijna alles wat je in de shop ziet is tweedehands en dit vullen ze aan met nieuwe items met een vintage twist.

FEMFEM Episode Vintage Amsterdam

Dear Hunter Vintage, Rotterdam

Dear Hunter Vintage doet het heel erg knap. In het mooie lichte pand is alle kleding tweedehands en toch altijd helemaal on-trend. De prijzen zijn goed, de kwaliteit is top. Je vindt de winkel op de Eendrachtsweg.

FEMFEM Dear hunter vintage rotterdam

Jofel Vintage, Arnhem

Aan de Bakkerstraat, een van de gezelligste straten van Arnhem, ligt Jofel Vintage. Hier gunnen ze jou rustig de tijd om rond te kijken en mocht je er zelf toch niet uitkomen, staat er een stylist voor je klaar om je te helpen. Ideaal. Scoor hier onder andere de mooiste velvet items en faux fur jassen.

jofel vintage

Marbles Vintage, Amsterdam

Marbles Vintage is simpelweg dé thrift shop waar je naar opzoek was. Bij Marbles shop je de allermooiste hidden treasures, hele fijne tassen en kleurrijke kimono’s.

FEMFEM Marbles Vintage Amsterdam

Jut en Jul, Utrecht

Dit kleine winkeltje in Utrecht is nog redelijk nieuw en zo voelt het ook. Ondanks dat de spulletjes allemaal vintage of tweedehands zijn, zou de luxe uitstraling van de winkel je namelijk bijna laten geloven dat alles wat je er kan kopen nieuw is. De winkel is hip en de twee meiden die de winkel runnen zijn ontzettend leuk. Je vindt Jut en Jul op de Telingstraat.

FEMFEM Jut Jul Vintage

Wil jij na al deze winkels te hebben gezien, gaan vintage shoppen voor schoenen? Koop dan een paar als deze.