Met het vliegtuig weg is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommigen gaan zitten, slapen en worden na een aantal uur weer wakker als het vliegtuig weer geland is, maar je hebt ook mensen die nog net geen hysterische aanval krijgen. Misschien kunnen deze vliegangst-apps je helpen om er iets aan te doen.

fem-fem-vliegangst

Vlieg-app

Vlieg app is een app van Nederlandse bodem die je helpt tijdens het vliegen. De app bevat veel informatie over het vliegen in het algemeen. Er staan artikelen in die je voorafgaand of tijdens de vlucht kunt lezen om je een geruster gevoel te geven. Het is dus een soort coach voor moeilijke momenten, die probeert te voorkomen dat je gedachten met je op de loop gaan. De app is gebaseerd op wetenschappelijke behandelmethoden en geeft je oefeningen die je helpen om je stressniveau te laten dalen. Je hebt geen internetverbinding nodig, maar er zit wel een prijsje aan verbonden.

Calm-app

Misschien heb je hier al wel eens over gehoord: calm is een meditatie-app, die je helpt om rustig te blijven. De app is niet alleen tijdens het vliegen te gebruiken, maar daar is hij wel heel geschikt voor. Je hebt namelijk allerlei tracks met meditatie-oefeningen tot je beschikking die je helpen om rustiger te worden. Je moet de tracks wel downloaden, voordat je het vliegtuig in stapt.

Flight Calmly

De app Flight Calmly is bedoeld om te gebruiken tijdens de vlucht. Open Flight Calmly op je Iphone en leg je toestel op het tafeltje voor je. De app meet als het ware de turbulentie tijdens de vlucht en waarschuwt of er turbulentie aan komt. De app helpt je op die manier rustig te blijven tijdens de vlucht, omdat je je mentaal kunt voorbereiden op (heftige) turbulentie en weet wat je kunt verwachten.

FlightAware

Deze app is niet alleen handig voor mensen met vliegangst, hij is ook leuk om te gebruiken wanneer je geïnteresseerd bent in vliegtuigen. De app geeft namelijk allerlei informatie over je vlucht. Niet alleen hoe laat je vertrekt en aankomt, maar bijvoorbeeld ook het aantal kilometers, hoeveel turbulentie er verwacht wordt en wat de route is van het vliegtuig. Met deze app heb je dus alle informatie bij de hand en weet je precies wat er gaat komen.

Audioboeken en podcasts

Een laatste tip om je gedachten te verzetten is het luisteren naar audioboeken en podcasts. Heb je geen audioboeken, dan kun je ook alle boeken in iBooks laten voorlezen op je iPhone. Hier heb je geen internet voor nodig, wat het ideaal maakt voor in het vliegtuig.

Lees ook: op reis met alleen handbagage? Zo pak je in als een pro