Als je een psychedelische ervaring wilt, zal je al snel denken aan truffels of andere paddenstoelen. Maar wist je dat je van maanzaad ook high kunt worden (als je er genoeg van eet). Say what!

voedingsmiddel high worden

Kun je high worden van maanzaad?

Misschien eet je wel eens een boterham met maanzaad tijdens je lunch, of geef je het zelfs aan je kinderen mee (oei!). In dat geval is het belangrijk dat je je bewust bent van de gevolgen van het eten van maanzaad. Er kunnen namelijk wat gevolgen optreden als je grote hoeveelheden eet.

De werkende stof in maanzaad

Pitten als maanzaad staan erom bekend dat ze vol zitten met goede stoffen als vezels, mineralen, antioxidanten, fosfor, calcium, eiwit en vitamines. Daarom zou het een mooie toevoeging aan je dieet zijn. Tijd voor wat meer info!

Je kunt maanzaad ook kennen als het blauwzwarte, kleine, ronde zaadje dat komt van de papaver of de bolpapaver. Dit zijn simpelweg de gedroogde zaadjes van de plant. Dit klinkt nog allemaal niet zo spannend… Maar uit het gedroogde melksap van maanzaad kan opium gewonnen worden.

Uit opium kan vervolgens weer morfine, heroïne en codeïne worden gewonnen. Het is ook niet zonder reden dat het middel in India vaak wordt gebruikt als medicijn!

voedingsmiddel high maanzaad

Is maanzaad verslavend?

Mocht je nu schrikken omdat je je dochter wel eens een broodje maanzaad meegeeft in haar broodtrommel voor tijdens de lunch, maak je niet te veel zorgen! Maanzaad is niet verslavend en je kunt er ook niet knetter high van worden. Mocht je nu kilo’s maanzaad naar binnen gaan werken, dan is er weldegelijk een grote kans dat je high wordt. Maar we denken dat er niet veel mensen zijn die dit daadwerkelijk doen.

Lees ook: 10 voedingsmiddelen die je libido een boost geven