Heb je ooit gehoord van afrodisiaca? Afro-watte? Ja, juist: dit dachten wij ook toen we het voor het eerst lazen. Afrodisiaca is dus een middel dat de geslachtsdrift stimuleert. Simpel gezegd: het verhoogt je libido.

vijgen
@Pinterest

Seks is een bijzondere tak van sport, en net als iedere andere sport, kan dit niet op een lege maag. Je kunt het beste een pre-sesh snack eten om de ergste honger tegen te gaan. Houd wel rekening met het volgende: er zijn dingen die je beter wél of niet kunt eten. Zo zijn er producten die het verlangen naar seks stimuleren en de opwinding verhogen – dit is vooral fysiek merkbaar. Sounds almost too good to be true, right?

1. Rucola

Rucola ben je vast wel eens tegengekomen in je wraps of op je broodje carpaccio. Maar wist je ook dat groene bladgroenten essentieel zijn voor je sexuele gezondheid? Het boost niet alleen de vruchtbaarheid van mannen maar helpt ook bij het blokkeren van milieuverontreinigende stoffen die je libido beschadigen. Wow!

2. Olijfolie

Beeld je in dat je een stukje focaccia in de olijfolie dipt, damn that’s ~hot~. Er zijn genoeg redenen dat olijfolie sexy is. Zo bevat een goed kwaliteit olie de nodige antioxidanten wat zorgt voor een zachte huid. Daarnaast kan je het ook gebruiken om je partner een sensuele massage te geven: de Egyptenaren gingen je al voor.

3. Kaneel

Kaneel is een beetje een kameleon want je kan het overal in gebruiken: desserts, je havermoutje, koffie en zélfs groenten als bijvoorbeeld pompoen en zoete aardappel. Yum! Kaneel zit ook vol met mangaan wat de mannelijke geslachtsdrift een boost geeft.

4. Basilicum

Dit plantje heb je hoogstwaarschijnlijk thuis al in het raamkozijn staan. De magie van basilicum zit hem in de geur die de bloedstroom stimuleert. Dit verhoogt vervolgens weer je libido.

5. Truffels

Nee, truffel mayo op je patatje telt helaas (!) niet. We hebben het hier over de échte truffels. Truffels bevatten veel proteïne wat het uithoudingsvermogen stimuleert. Handig als er een lange bedsessie op de planning staat.

6. Zoete aardappel

Amanda uit Sex and the City at ze al om aan haar dagelijkse dosis natuurlijke hormonen te komen. Zoete aardappelen, ook wel “yams” genoemd, bevatten veel vitamine A waardoor ze testosteron aanmaken en opwinding beïnvloeden. That’s sweet!

7. Pompoen

Pompoen alleen lekker in de winter? Ben je gek. Deze vrolijke groente bevat veel vezels en kalium die beide een bevorderende werking hebben op het uithoudingsvermogen. Besprenkel ze met wat kaneel voor een killer combo.

8. Champagne

Bubbly! Helaas heeft de werking van champagne meer te maken met het in de ~mood~ komen dan de echte wetenschap erachter. Onderzoek toonde wél aan dat een matige hoeveelheid alcohol het verlangen van vrouwen kan vergroten en ze wat losser kan maken. But DON’T OVERDO it ladies!

9. Knoflook

Misschien niet het beste product om te eten voor een vrijpartijtje maar het zal hoe dan ook wonderen doen in de slaapkamer. Knoflook bevat namelijk veel allicine wat wederom de bloedstroom en het algehele cardiovasculaire welzijn verhoogt. Je moet wel comfortabel zijn met elkaars knoflookadem.

10. Appels

Ben jij de trotse eigenaar van een vagina? Dan kunnen appels ervoor zorgen dat jouw seksuele leven van betere kwaliteit krijgt. An apple a day…

perzik benen
@Pinterest

Lees ook: Nare geurtjes down under, wat te doen?!