Je snapt natuurlijk dat er in koekjes en chocolade suikers zitten voor de smaak en om de houdbaarheid te verlengen. Maar blijkbaar zijn er ook ontelbaar “gezondere” producten die ook bomvol suikers zitten. Probeer daarom de volgende producten zoveel mogelijk te vermijden als je op je suikerinname let.

Magere yoghurt

Magere yoghurt is dan misschien wel slanker dan volle yoghurt, maar hier worden wel veel suikers aan toegevoegd. De reden is heel simpel: magere yoghurt heeft niet veel vet dus wordt er suiker toegevoegd voor de smaak. Zo kan er in een kop magere yoghurt zo’n 45 gram suiker zitten. Dit is gelijk aan ongeveer 11 theelepels.

BBQ saus

Het is heerlijk om wat BBQ saus te doen op je burger of bij je frietjes. Dit bevat alleen wat meer suikers dan je verwacht. Zo bevatten twee theelepels ongeveer 9 gram suiker. Oei…

Ketchup

Ketchup is een van de meest gebruikte sauzen. Heerlijk. Helaas is het niet zo goed voor je. Het bevat namelijk net zoveel suikers als BBQ saus.

Vruchtensap

Veel zullen een vruchtensapje zien als een gezonde keuze, maar eigenlijk drink je dus puur suiker. En dan worden er vaak ook nog eens extra suikers aan toegevoegd. Zonde!

Chocolademelk

Chocolademelk is melk die op smaak is gebracht met cacao en is gezoet met suiker. Ondanks dat melk veel voedzame eigenschappen bevat, zitten er wel heel veel suikers in. In een kop chocolademelk zit bijna 12 gram toegevoegde suikers.

IJsthee

IJsthee is super lekker en vooral verfrissend op een warme dag! Alleen is het minder gezond dan je misschien denkt. Als je 340 ml ijsthee drinkt zit daar 35 gram suiker in. Maak daarom lekker je ijstjee zelf door thee te laten trekken in de koelkast voor een nachtje en er vervolgens smaakmakers aan toe te voegen.

Graanrepen

Voor onderweg een graanreep is super makkelijk en gezond, toch? Dit is vaak pure marketing. De meeste granenrepen zitten namelijk bomvol suikers.

Spaghettisaus

Toegevoegde suikers zitten vaak verstopt in voedingsmiddelen die we niet eens als zoet beschouwen, zoals spaghettisaus. Zo zitten er ook in veel sauzen suikers verwerkt. Wil je dat niet? Dan zou je de saus zelf kunnen maken met verschillende groentes.

Granola

Granola wordt vaak op de markt gebracht als een vetarm gezondheidsvoedsel, ondanks dat het veel calorieën en suiker bevat. In granola zitten vaak toegevoegde zoetstoffen, waardoor de hoeveelheid suiker en calorieën toeneemt. Oftewel, het is minder gezond dan je denkt…

Fruit in blik

In fruit zitten altijd natuurlijke suikers – die zijn niet slecht voor je. Wanneer je fruit in blik koopt kunnen daar nog toegevoegde suikers in zitten. What?!

Lees ook: 7 stiekeme dikmakers die jij iedere dag eet