Je hebt net een half pak rijstwafels naar binnen gewerkt maar eigenlijk heb je nog steeds honger. Hoe kan dit? Er zijn voedingsmiddelen waar je juíst meer honger van krijgt en waar je dus niet snel van verzadigd bent nadat je hebt gegeten. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Voedingsmiddelen die juist zorgen voor meer honger

Mocht je trek hebben dan wil je voor een snack gaan die je een verzadigd gevoel geeft, vaak is dit een vezelrijke en eiwitrijke snack. Vermijd daarom de volgende producten waar je enkel meer honger van krijgt.

Wit brood

Wit brood zorgt er wel voor dat je vol komt te zitten, maar dit is voor een korte tijd. Wit brood zorgt er ook voor dat je een suikerboost krijgt. Dat zijn snelle suikers waardoor je snel daarna alweer zin hebt in eten.

Kauwgom

Kauwgom is nou niet echt eten maar veel mensen nemen het wel eens zodat ze minder een hongergevoel krijgen. Jou maag gaat door dat kauwen denken dat er eten aankomt en daardoor krijg je juist een hongergevoel!

Rijstwafels

Rijstwafels worden vaak als ‘skinny’ snack gezien. Het nadeel ervan is alleen dat ze echt niet vullen. Je zult er dus maar van blijven eten.

voedingsmiddelen die zorgen voor meer honger

Appel

Je gelooft het misschien niet, maar een appel zorgt er juist voor dat jij honger krijgt. Een half uur nadat jij een appel hebt genomen, kun je alweer last krijgen van een enorm hongergevoel. Jouw lichaam krijgt door de appel een suikerpiek die snel over is. Daarom heb je snel alweer zin in de volgende snack.

Cornflakes

Even snel een bakje cornflakes nemen ’s ochtends is een goed idee, toch? Toch zal je hier alleen maar meer trek van krijgen door de suikers in de cornflakes die je bloedsuikerspiegel laten pieken. Dit kan je verminderen door er bijvoorbeeld kwark of yoghurt bij te eten.

voedingsmiddelen die zorgen voor meer honger

 

Fruitsapjes

Heerlijk is het om een fruitsapje bij het ontbijt te nemen. Hier zitten vaak meer suikers in dan je denkt. Door de snelle suikers krijg jij weer snel honger. Je kan dit beter vervangen door een echt stuk fruit te nemen, hier zitten ook vezels in!

Fastfood

Fastfood is altijd een goed idee, zéker bij grote trek. Toch zal je niet lang verzadigd zijn door een burger met frietjes van de Mac. Hier zitten namelijk nauwelijks vezels in.

Energierepen

Je zou denken dat energierepen je veel energie zullen geven. Dit is deels waar. Je krijgt er namelijk wel energie van, maar dit is maar tijdelijk. Als snel heb je alweer echt honger.

Crackers

Crackers zijn erg licht en vullen totaal niet. Wanneer je er meer beleg op doet, kan het een stuk meer vullen. Beleg je cracker bijvoorbeeld met avocado en tonijn voor een voedzame snack.

Lees ook: Dit is waarom eten altijd 10x lekkerder is wanneer je honger hebt