Sommige mensen hebben van nature al voller haar. Helaas heeft niet iedereen dit zomaar en moet je er zelf meer voor doen. Je kan er dan al snel verschillende dingen in je haar doen voor extra volume, maar niet alle spullen zijn niet even goed voor je haar. Je kunt dit beter op een natuurlijke manier doen, maar welke natuurlijke manieren heb je eigenlijk?

Voller haar
bron: Pinterest

Neem een hoofdhuidmassage

Niets werkt beter dan een hoofdhuidmassage om je haargroei meer te stimuleren. Door de bloedsomloop die gestimuleerd wordt, gaat je haar weer sneller groeien. Het enige nadeel is dat je wel wat langer bezig ermee moet zijn om het gewenste resultaat te behalen. Zeker geen straf toch om een hoofdmassage te nemen voor voller haar?!

Overdrijf niet met droogshampoo

Door je haar niet elke dag te wassen, blijven je lokken geconditioneerd (hallo natuurlijke oliën). Iedere keer je droogshampoo erbij pakken, kan ervoor zorgen dat je een tegenovergesteld effect krijgt. Het gebruik van droogshampoo kan ervoor zorgen dat je haar dunner wordt en dat je misschien wel haaruitval krijgt.

Groene thee

Neem eens wat vaker een kopje groene thee. Er zit namelijk een stof in groene thee die kan zorgen voor een gezond bos haar. De groene thee kan zelfs ervoor zorgen dat mannen minder snel last krijgen van kaalheid.

Sla de sulfaatshampoos over

Sulfaten zijn niet je vriend als het om de gezondheid van je haar gaat. Deze sterke reinigingsmiddelen kunnen shampoos een schuimende kwaliteit geven op korte termijn. Hierdoor creëer je volume, maar dit is een illusie! Het lijkt dus dat je meer volume krijgt, maar dat is op langer termijn niet. Je droogt je haar namelijk uit en je hoofdhuid kan geïrriteerd raken.

Zet de hittestyling op laag

Het gebruik van hete haardrogers, krultangen en stijltangen kunnen ervoor zorgen dat je haar een stuk slapper en minder vol wordt. Zorg er dus voor dat jij deze dingen ene stuk minder gaat gebruiken.

Probeer supplementen

Haarsupplementen kunnen zeker ervoor zorgen dat je haar wat meer volume krijgt. Zorg er wel voor dat je de goede supplementen gebruikt voor het beste resultaat.

Lees ook: We got you: dit is de beste shampoo voor jouw haar