Yay! Het zonnetje schijnt en dat geeft reden genoeg om al die mooie jurkjes, blousjes en topjes weer uit de kast te trekken. We hebben het het liefst zo koel en luchtig mogelijk en dat betekent dat we daarvoor sommige kledingstukken weglaten. Zo ook onze geliefde beha. Het dragen van geen beha geeft veel voordelen, maar welke voordelen zijn dit nu precies? Wij vertellen het je.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)

Geen bh geeft een gevoel van vrijheid

YES! We agree with this one. Net zoals tandenpoetsen en ontbijten is het dragen van een beha voor veel vrouwen de normaalste zaak van de wereld. Logisch ook, dat veel vrouwen hun beha dumpen zodra ze thuis zijn. Het geeft gewoon een heerlijk chill gevoel.

Het is duurzaam

Wij wassen onze kleding, dat is geen geheim natuurlijk. Als je je beha minder vaak draagt, zal je deze dus ook minder vaak hoeven te wassen, wat resulteert in het gebruik van minder water. Duurzaam? Jazeker!

Het maakt je borsten steviger

Het is al langer bekend dat het niet dragen van een beha je borsten steviger maakt. Dit hangt natuurlijk wel een beetje af van je levensfase. Als een jonge vrouw heb je meer profijt van het niet dragen van een beha dan als je bijvoorbeeld borstvoeding geeft of erg grote borsten hebt. Doe vooral wat voor jou fijn voelt! Er is geen goed of slecht.

Je huid kan beter ademen

We hate to break it to you, maar een beha is natuurlijk een bron van bacteriën. Omdat een beha je borsten als het ware inpakt, kan je huid minder goed luchten. Not a very nice idea, right?

Je bespaart geld

Er zijn van die dingen in het leven waar je helaas geld aan moet uitgeven, maar hier niet direct om staat te springen. Denk aan sokken, ondergoed en dus ook beha’s. De een vindt het een plezierig momentje, de ander zou het liever aan een leuk jurkje uitgeven. Anyhow.. Door het niet dragen van een beha hoef je hier natuurlijk niet eens over na te denken. Cute dress it is!

Geen snijdende bandjes op je schouders

Dit is natuurlijk super vervelend, maar het kan er ook aan liggen dat je niet de juiste beha draagt. Vraag daarom altijd goed in de winkel na over wat de fijnste stofjes en de juiste maten zijn. Het dragen van een niet passende beha is super oncomfortabel.

Lees ook: Wist je dit? Zo lang gaat een bh gemiddeld mee!