Helaas bestaat het stereotype dat een man stoer, sterk, dominant en ‘mannelijk’ moet zijn er nog steeds, en dat zorgt voor een hoop druk. Onzin als je het aan ons vraagt, waarom iemand in een hokje in delen? Iedereen is anders, en zo heeft iedereen ook andere eigenschappen. Ook een omega man heeft zo zijn voordelen. Benieuwd wat dit precies is? Wij leggen het voor je uit.

christian-grey
Bron: Fifty Shades

Omega VS Alpha

Maar wat is nou precies een omega man, en wat een alpha man? Een alpha man wordt omschreven als de leider van de groep, iemand die zelfverzekerd is en graag in het middel punt staat. Koste wat kost moet de alpha man de sterkste, snelste en slimste zijn, maakt niet uit in wat.

Een omega man maakt dat daarentegen allemaal niet uit. Ze zijn niet op zoek naar goedkeuring om zichzelf te bewijzen tegenover andere, maar zijn juist op zoek naar dingen om zichzelf uit te dagen en ergens in te groeien. Ze voelen geen druk om te voldoen aan de sociale norm.

Benieuwd wat nou de voordelen van een omega man zijn? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

1. Flexibel

Een omega man is heel flexibel en down-to-earth. Ze hebben niet de mindset om ergens voor te vechten, maar zijn juist heel chill. Een alpha man is juist precies het tegenovergestelde. Zijn wil is wet, en hij zal niet opgeven tot het hem gelukt is.

2. Gentleman

Een omega man is een echte gentleman. Dit komt omdat ze totaal geen behoefte hebben om hun dominante kant te laten zien. In een relatie zijn ze dan ook super romantisch.

3. Empatisch

Een omega man kan zich ontzettend goed in iemands anders schoenen verplaatsen. Ze zijn heel sympathiek en willen je dan ook graag helpen.

4. Staat open voor verbetering

Een alpha man heeft vaak een te grote ego om open te staan voor verbetering. Een omega man is daarentegen heel goed in het ontvangen van feedback en werkt graag aan zichzelf.

5. Niet competitief

Een omega man voelt niet de drang om zich te moeten bewijzen. Ze zullen je dus ook nooit uitdagen. In een relatie is een omega man dan ook super monogaam.

Lees ook: Dit zijn de 5 fases van een romantische relatie