Je vriendin en jij zijn op zoek naar een nieuwe sport. Daar komt jullie eisenlijstje. Het moet leuk zijn, niet te zwaar, maar je moet wel verschil aan je lichaam kunnen zien. Hello to pilates! Wij vertellen je waarom iedereen aan deze fantastische sport zou moeten doen.

pilates-sport-femfem

Alles-in-een pakket

Zoals we hierboven al zeiden, met pilates heb je een alles-in-een pakket. Geloof me, je krijgt waar voor je geld. Naast het krijgen van een fantastische workout van ongeveer een uur, word je er mentaal ook heel rustig van. Bovendien leer je hoe je je lichaam het beste kunt bewegen. Een kick-ass workout, low-impact oefeningen, goed voor je spieropbouw en mentale training. Alles-in-een pakket dus.

Persoonlijke aandacht

Pilates is een groepstraining, maar meer dan bij andere groepslessen krijg je persoonlijke aandacht. Het is namelijk erg belangrijk dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Pilates is een mix van een ‘normale’ groepsles en het trainen met een personal trainer. De sport gaat over het opbouwen van je bewustzijn over je lichaam, terwijl je een uitgebalanceerde spierstructuur creëert. Dankzij de persoonlijke aandacht leer je meer over de verbinding tussen lichaam en geest, wat je weer kunt gebruiken tijdens andere work-outs.

Je leert alles over je lichaam

En dat is gelijk ook het volgende punt. Je ademhaling en de verbinding tussen lichaam en geest is slechts een deel van de dingen die je leert over je lichaam tijdens je pilates les. Ook leer je veel dingen over je stabiliteit van je lichaam en de controle hierover. Ieders lichaam is verschillend en ieders begeleiding is dus ook anders. De een moet opletten met een bepaalde beweging om blessures te voorkomen, bij pilates kom je er snel achter wat je wel en wat je niet kunt.

Geblesseerd, dus niet sporten?

Ook met een blessure is pilates een goede sport om te beoefenen. Pilates kun je aanpassen aan je lichaam. Het hoeft niet te betekenen dat wanneer jij een blessure hebt, je niets meer kunt doen. Vaak heeft de instructrice hier ervaring mee, en weet dus precies wat je met een bepaalde blessure (of met een zwangerschap) wel of niet kunt. Pilates is een goede basis voor andere trainingen, omdat het gebaseerd is op bewegen met zowel precisie als concentratie. Elke oefening bevat niet alleen een beweging, maar ook een ademhaling en een doel, waardoor je beter bewust bent van welke spieren je aan het werk zet en met wat voor doel. Door dit bewustzijn ook toe te passen in andere oefeningen, krijg je een beter inzicht in je sterke en zwakke punten. Zo kun je blessures beter voorkomen en je sterke kanten juist gebruiken om meer resultaat te boeken.

Plekken voor pilates

Plekken om pilates uit te voeren komen er steeds meer. Wij selecteren alvast die yoga- en pilatesscholen die pilates aanbieden in Amsterdam:

You can Yoga, Aalsmeerweg 25 en Stadionweg 283
Ginger Pilates, Overtoom 315
The Movement Practice, Korte Schimmelstraat 15

Wil je graag een paar kilootjes kwijt? Deze dagelijkse veranderingen helpen je afvallen.

Lees ook:

Train als een supermodel! (6 oefeningen voor thuis)