Naast de welbekende tips om veel water te drinken, genoeg slaap te krijgen en elkaar te motiveren zijn er nog veel meer dingen die je gemakkelijk aan je dagelijkse routine kunt toevoegen. Gemakkelijke dingen die je helpen bij het afvallen, een paar kleine veranderingen die ervoor zorgen dat jij weer blij wordt met je lichaam.

Dagelijkse dingen die je kan doen om af te vallen FEMFEM

Plannen maar

Plan iedere maaltijd en snack van tevoren, op deze manier ga je nooit meer ‘ongewild’ snacken. Maak ’s avonds een overnight oat of maakt ’s ochtends andere gezonde snelle ontbijtjes. Heb je ‘leftovers’ van het eten gister? Geen enkel probleem, dan nemen we dat toch voor lunch vandaag! Neem als snack vers fruit, rijstwafels met hummus of andere gezonde en kleine snacks. ’s Avonds kun je los gaan met verschillende groenten, want het beste is bij iedere maaltijd een beetje groente.

Verschillende toevoegingen

Voeg eiwitten, vezels en gezonde vetten toe aan iedere maaltijd. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je een vol gevoel krijgt en zorgen voor een goede bloedsuikerspiegel. Kies voor magere eiwitten, volle granen en peulvruchten bij de drie maal dagelijkse maaltijden om zo gemakkelijker af te vallen. Zo kun je kiezen voor avocado, verschillende koolsoorten, bonen, linzen of vlees. De vegetariërs of veganisten onder ons kunnen ook kiezen voor sojabonen in plaats van vlees.

avocado gif

60 minutes a day…

Iedere dag bewegen! Ja echt iedere dag is toch het beste. Je hoeft niet 7 dagen per week in de sportschool te staan en jezelf in het zweet te werken, maar wel iedere dag 60 minuten bewegen. Vaak wordt er 30 minuten aangegeven, wat ook goed voor je is. Toch zorgen die 60 minuten er voor dat je ook daadwerkelijk afvalt. Ga een paar dagen hiervan naar de sportschool en doe krachttraining, maar ga ook zeker voor cardio waardoor je conditie verbeterd. Ook kun je een of twee dagen in de week kiezen voor hardlopen of gewoon lopen. 60 minuten bewegen = 60 minuten bewegen toch, hoe je deze invult is aan jou.

Lunch is de grootste maaltijd

Vaak zegen mensen dat je ontbijt de grootste maaltijd van de dag moet zijn of juist het diner. Voor het beste resultaat kun je toch het beste van je lunch de grootste maaltijd maken. Als je hier veel eet zorg je ervoor dat je tussen je lunch en avond eten niet veel meer hoeft te eten. Beschouw je lunch als 40% van je dagelijkse innames.

Iedere dag even cheaten

Verwen jezelf ook één keer per dag! Dit is het leukste wat we dagelijks kunnen doen. Niemand kan namelijk hun hele leven een streng dieet volgen, waarin ze nooit mogen zondigen. Het is juist goed dat je dit één keer per dag doet. Dit zorgt er namelijk voor dat je vrolijk blijft en de ‘cravings’ niet ineens naar boven komen. Zo mag je kiezen voor hetgeen wat jij lekker vind: een glaasje wijn, chocolade of je kunt ook kiezen voor een tussendoortje die lekker is en geen kwaad kan. Deze zijn namelijk lekkerder dan je denkt en van sommige wist ik niet eens dat het ‘gezond’ was.

cheers groot glas wijn femfem

Een mini-dagboek

Veel mensen schrijven hun bij- en afschriften op om zo maandelijks een duidelijk overzicht te hebben van hun in- en uitgaven. Dit helpt ook altijd goed bij het afvallen, schrijf dagelijks op wat je hebt gegeten en maak eigenlijk een ‘mini-dagboekje’. Op welke tijdstippen heb je wat gegeten, hoe voelde je je het einde van de dag en schrijf je gewicht op aan het begin en einde van de maand. Op deze manier kun je kijken of het heeft geholpen en als je je vaak zwak voelde aan het eind van een dag. Kun je teruglezen of dit misschien ligt aan een bepaald voedingspatroon of product. Pak je pen en papier dus bij de hand en schrijven maar of je kunt ervoor kiezen om van iedere maaltijd een foto te maken. Je kunt dus zelf kiezen voor een offline of online mini-dagboek.

Natuurlijke bronnen

Verwissel kunstmatige en verwerkte zoetstoffen voor natuurlijke bronnen. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat het eten van gezoete voedingsmiddelen en drankjes je alleen maar meer honger krijgt. Dit is niet wat je wilt tijdens het afvallen zorg er daarom voor dat je dagelijkse snacks omruilt voor natuurlijke snacks, zonder toegevoegde suikers en zoetstoffen.

Lees ook:

Dit zijn de 5 grootste fabels over afvallen