We weten allemaal hoe vervelend het is om in dit hondenweer op de fiets te moeten stappen. Vaak ook nog gepaard met tegenwind is niks vervelender dan in stromende regen te moeten fietsen. Maar met deze drie tips voorkom je dat je zeiknat geregend wordt op de fiets!

voorkomen-dat-je-zeiknat-geregend-wordt
Bron: Unsplash

#1 Blijf op de hoogte

Niets is belangrijker dan een goede voorbereiding. Hou iedere dag het weer in de gaten via een app naar keuze en bij voorkeur met meldingen ingeschakeld. Check ’s ochtends de weersverwachting en kleed je hierop. Het gebeurt natuurlijk wel eens dat ’s ochtends de zon nog schijnt, maar de regen ’s middags ineens losbarst. En dan wil je natuurlijk niet in je rokje of shirtje op de fiets stappen.

Het lijkt misschien alsof dit voor de hand liggend is, maar veel mensen denken hier niet aan. Dit is dus onwijs belangrijk om te voorkomen dat je zeiknat geregend wordt.

#2 Voorbereiding is key

Ook deze tip lijkt erg voor de hand liggen, maar toch doen heel weinig mensen dit: een opvouwbare paraplu in je tas bewaren. Tegenwoordig kun je hele kleine, maar sterke paraplu’s kopen, die niks wegen en je heel makkelijk on the go mee kan nemen. Zorg dat je er altijd eentje in je (fiets)tas bewaart, gewoon, voor noodgevallen.

#3 Koop goede regenkleding

Oké, waarschijnlijk heeft niemand een goeie associatie met regenkleding. Toen we het vroeger moesten dragen als kinderen werd het altijd heel zweterig en plakkerig, wat bij veel mensen een lichte afkeer naar regenkleding heeft veroorzaakt. En laten we heel eerlijk zijn: erg stylish ziet het er niet uit. Maar verzopen op je werk aankomen ook niet, dus regenkleding is een échte must om te voorkomen dat je zeiknat geregend wordt.

Daarbij is regenkleding door de jaren heen erg verbeterd, en kun je tegenwoordig onwijs leuke regensets scoren. Die ook nog een stuk beter ventileren!

Lees ook: Zo bescherm jij je haren tegen de regen