Voorstanders van vreemdgaan zijn wij absoluut niet maar hoe je het ook wendt of keert, het gebeurt. Sommige mensen in relaties missen spanning waardoor ze bewust opzoek naar een nieuwe vlam of losse flirt om bepaalde behoeftes weer te bevredigen. In de digitale tijdperk waarin we leven is het ook bizar hoe makkelijk het is om stiekem en anoniem te flirten en door bepaalde apps en websites is het nog nooit zó makkelijk geweest om vreemd te gaan.

vreemdgaan apps FEM FEM

Er zijn tegenwoordig datingsites and apps speciaal voor vreemdgaan waardoor het tegenwoordig ontiegelijk makkelijk is om een affaire te beginnen of  een spannende flirt voor één avond te vinden. Uiteraard kan je met vrijwel elke dating app snel in contact komen met een ander, maar er zijn juist ook dating websites gericht op mensen die bewust zoekenden zijn naar een fling. Denk hierbij aan een site zoals Second Love met als slogan: ‘Een date site voor mannen en vrouwen, die een spannende affaire of avontuur zoeken.’ Maar ook NovaMora is opgezet om je “seksleven een boost te geven” met behulp van iemand anders en niet je eigen partner.

Waarom bestaan er datingsites voor vreemdgangers?

Tja, als ergens vraag naar is, dan wordt er uiteraard iets voor gemaakt. Vele van ons willen overspel het liefst voorkomen, maar het kan ook zo zijn dat je een zwak moment hebt en juist iets wil doen tegen de regels omdat het simpelweg spannend is. Het is niet voor niks dat programma’s zoals Temptation Island zó succesvol zijn. We smullen van de spanningen van andere, maar maken het liever zelf niet mee.

Mannen hebben sneller door wanneer hun partner vreemd gaat

Uit een onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Paul Andrews hebben mannen sneller door dat de vrouw vreemdgaat in plaats van andersom. Hieruit bleek dat 75 procent van de mannen doorhad wanneer hun partner overspel had gepleegd, en bij vrouwen hadden slechts 41% het door. Om te voorkomen dat je wordt betrapt hebben veel datingsites bewust een soort noodknop gemaakt. Wanneer je er op klikt dan wordt er een neutrale website geladen en ziet niemand waar je mee bezig bent.

De voornaamste reden dat mensen vreemdgaan

De voornaamste reden dat mensen vreemdgaan is omdat ze spanning missen in hun relatie waardoor ze er eerder voor kiezen om met een ander het bed in te duiken, dan te werken aan hun eigen relatie. Heb je te maken met een dip in je relatie, dan leidt dit vrij snel tot niet alleen een gebrek aan seks, maar ook emotioneel ben je ontevreden. Je wilt je gewaardeerd voelen, en wanneer er een gemis van affectie is, zoek je het vaak ergens anders.

Zijn jij en je partner al vrij lang samen en is de passie en spanning al heel lang weg, wellicht is het dan tijd om je relatie te beëindigen.