Wanneer je besluit om een punt achter jullie relatie te zetten, wordt er 9 van de 10 keer besloten om ‘vrienden’ te blijven. Maar we weten allemaal wat dit betekent. Want in veel gevallen gaat dit niet gebeuren.

vrienden-met-je-ex-femfem

Vrienden of niet?

Jullie deelden iets wat jullie met niemand anders deelden, namelijk een relatie. Wanneer deze verbroken wordt, is het lastig om vrienden te blijven, aangezien jullie jullie omgang met elkaar volledig moeten omgooien. Je weet alles van elkaar, hebt elkaar in elk mogelijke situatie meegemaakt en niet op zijn minst: jullie hadden seks. Dit is iets wat je normaal gesproken niet met je vrienden hebt. Maar, wanneer jullie het beiden accepteren dat het niet meer gaat worden zoals het ooit was, jullie er beiden oké mee zijn en de volgende punten het geval zijn, kan het zeker mogelijk zijn dat jullie vrienden blijven.

Jullie break up was ‘rustig’

Ruzie of onenigheid is vaak het gevolg van een break up. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie beiden het idee hadden dat jullie uit elkaar waren gegroeid en simpelweg niet meer zoveel voor elkaar voelden. Dan is het zeker mogelijk om vrienden te blijven, indien jullie om kunnen gaan met de veranderende situatie tussen jullie.

Seks met je ex is geen optie

Wanneer je nog steeds in de verleiding komt om met hem het bed in te duiken, zal het lastig worden om ‘gewone’ vrienden te blijven. Natuurlijk kan het ooit na een dronken avondje gebeuren, seks met je ex voelt namelijk gewoon vertrouwd. Maar wanneer dit gebeurt, zal het lastig worden om de situatie tussen jullie hetzelfde te houden. En je moet opletten dat jullie niet meer voor elkaar gaan voelen.

Het was nooit saai

Jij merkt dat je niet meer die enthousiasme voelt om hem te zien als op het begin. Je ziet de lol niet meer in van de dingen die je samen doet en je vindt het eigenlijk maar saai. Daarom besluit je om een punt achter de relatie te zetten. Maar feit is wel dat het dan waarschijnlijk als gewone vrienden ook niet gaat werken. Wanneer jullie het altijd gezellig hebben gehad, het nooit saai hebben gehad met elkaar en iets anders de reden van de break up was, dan is het mogelijk dat jullie goede vrienden kunnen blijven.

Er was geen drama

Wanneer jullie bekend stonden als ‘diegene met de knipperlichtrelatie’ of wanneer jullie van elk pietlutterig dingetje een drama maakten, dan is de kans klein dat een vriendschap zal slagen. Blijkbaar zijn jullie gewoon niet de geschikte personen voor elkaar.

Kom jij net uit een relatie waarbij je het lastig vindt om eroverheen te komen? Wij vertellen je waarom het helemaal niet erg is om single te zijn in de wintermaanden.