Spannend: de eerste keer de vrienden van je vlam ontmoeten. Je hebt verhalen gehoord, maar ze nog niet in real life ontmoet. De vrienden kennen je nu als ”het meisje van” en hebben waarschijnlijk al een aantal foto’s van jou gezien. Nu is het aan jou om deze gezellige hechte groep te overtuigen van het feit dat jij best een leuk meisje voor hun beste vriend bent.

vrienden Fem Fem

Eerste ontmoeting

Stel je netjes voor. Je krijgt waarschijnlijk opmerkingen zoals: ”Oh dus jij bent dat meisje waar hij het altijd over heeft”, ”Hij heeft al veel over je verteld hoor”, maar dat hoort erbij. Houd de gesprekken lekker luchtig, probeer het moment niet te ‘zwaar’ te maken. Het is geen interview of sollicitatiegesprek. Laat de zenuwen niet de overhand krijgen, blijf vooral rustig. Door een relaxte houding aan te nemen vinden ze jou ook sneller ”chill”.

Toon interesse

Gedraag je vooral niet té populair maar wees daarentegen ook geen stil bang muisje, toon een beetje interesse. Misschien weet je uit verhalen van je vlam al of jullie iets gemeen hebben waarover jij een gesprek kan aanknopen, dan gaat het veel makkelijker en kunnen ongemakkelijke stiltes voorkomen worden.

Voetbal

De mannen vinden het belangrijk dat jij niet degene wordt die hun beste vriend gaat afpakken, of die hun vaste zaterdagavond gaat afnemen. Als je niet van voetbal houdt, hoef je niet te doen alsof dat wel het geval is. Waag het ook niet om door de wedstrijd te praten, anders sta jij straks al 1-0 achter. Dit is hun ding, hun terrein.   

Ruzie

Ruzies komen altijd voor in relaties maar ruzie maken waar de vrienden bij zijn? Doe maar niet, ook al denk je gelijk te hebben in de dusdanige discussie en ben je ready to fire, wacht altijd tot jullie alleen zijn om dit te bespreken.

De dames

Naast ‘de mannen’ van jouw vent, heeft hij waarschijnlijk ook vrouwelijke vrienden. Dit hoeft helemaal geen bedreiging te vormen, maar uit eigen ervaring zijn dames onder elkaar altijd was kritischer, en kom jij als ‘nieuw meisje’ binnen hun groep. Toch is het handig dat je bij hun in de smaak valt. Probeer je te verplaatsen in hun rol, hoe zou jij het doen? Ga dus niet denken dat je gelijk nieuwe beste vriendinnen erbij hebt, houd je nog even op de achtergrond. Ga je ook niet gedragen alsof jij hem beter kent, vraag dan eerder om advies.

Uiteindelijk moet je natuurlijk altijd jezelf blijven en hopen dat de vrienden van je vlam je leuk vinden hoe je bent! Als er geen klik is, probeer er dan gewoon het beste van te maken.

Lees ook: het verwarrende leven van een moderne relatie.