Vriendinnen maken als je volwassen bent.. Waarom heeft niemand het hierover? Dit kan namelijk ontzettend lastig zijn. Zó maak je vriendinnen als een volwassen vrouw!

Zó maak je vriendinnen als volwassen vrouw

Vriendinnen maken als volwassen vrouw

Oké, laten we eerlijk zijn, nieuwe vrienden maken kost de nodige moeite. Maar wellicht is het het helemaal waard. Uiteindelijk is er níets als waardevol als de steun en het geluk wat alleen een echte vriendin je kan brengen. Ieder mens heeft nu eenmaal behoefte aan connectie, of je nu jong of oud, introvert of extravert bent. En waar we vroeger al snel vriendjes maakten op het schoolplein, gaat dat net ietsje moeilijker als je volwassen bent. Met deze guide lukt het je toch.

Get yourself “out there”

Dit klinkt natuurlijk een beetje vaag, maar start low-key. Stel; je verhuist naar een nieuwe stad waar je niemand kent, en je gaat daar naar een yoga les. Vraag simpelweg of de andere vrouwen hier vaker komen, wanneer je samen in de kleedkamer staat na een uurtje zweten en stretchen. Eén simpele vraag is vaak genoeg om een leuk gesprek te starten. Wellicht kun je na de sportles samen een haver cappu drinken!

Vraag het

Oké, hier moet je wel het nodig lef voor hebben, maar uiteindelijk moet íemand het vragen. Waarom trek jij de stoute schoenen niet aan en stap je op de ander af? Vraag of diegene een koffietje met je wilt drinken, of dat jullie samen lunch halen. Dit kan natuurlijk super spannend zijn, maar als je het niet vraagt zal het antwoord altijd nee zijn.

Kies een tijd en plaats

Je hebt het vast wel eens gehad dat iemand zegt; “Yes leuk, we moeten elkaar snel eens zien!” Dit is hetgeen wat we vaak zeggen als we niet de intentie hebben om daadwerkelijk iets met die persoon af te spreken. Als je het niet specifiek maakt, is er een grote kans dat er niets zal gebeuren..

Luister naar de ander

Wanneer je écht luistert naar de ander, zal je snel achter de interesses van die persoon komen! Stel; iemand eet veganistisch. Dan zal je kunnen voorstellen om iets bij die leuke vegan tent in Amsterdam te gaan eten, dinsdag om 19;00!

Blijf chill

Yes, het is eindelijk tijd voor je eerste *date* met je nieuwe vriendin. Houd het chill! Wees respectvol en flexibel, dan heb je sowieso een goede basis voor het tweede afspraakje!

Lees ook: 10 beste plekken voor een eerste date