De eerste date is al gelijk een make or break, maar ook meteen jouw kans op indruk te maken op je date. Als je een leuke date verzint scoor je daat zeker punten mee. Dit zijn de 10 beste plekken voor een eerste date.

De beste plekken voor een eerste date

Daten wordt ons in deze tijden behoorlijk lastig gemaakt. We kunnen ook niet wachten tot alles weer open is (en blijft) en we weer op de leukste dates kunnen gaan. Hier wat inspiratie voor als je opzoek bent naar leuke date plekken.

1. Het park

Het park is iets wat natuurlijk altijd kan! Wat is een betere manier om elkaar te leren kennen dan een koffietje to go te halen (warme chocolademelk mag ook) en lekker te wandelen. Gesprekken zullen een stuk soepeler zijn omdat je onderweg dingen tegen komt om over te praten.

2. Een stedentripje

Hoewel Nederland een klein kikkerlandje is, zijn er enorm veel leuke steden. Ga samen naar een nieuwe stad, of als jullie ver uit elkaar wonen kunnen jullie ook in het midden elkaar ontmoeten. Maak een romantische wandeling langs de Amsterdamse grachten of doe een bierproeverij in Breda.

3. De dierentuin

Naar de dierentuin gaan is super leuk en avontuurlijk. Dan hebben jullie gelijk wat om over te praten!

4. Glow in the dark golf

Uit onderzoek blijkt dat als we een ‘spelelement’ toevoegen aan een date, er meer kans is op succes. Laat je golf-skills zien op de golfbaan tijdens een potje glow in the dark golf. Dan ontdekken jullie gelijk elkaars competitieve kant. Super romantisch in het donker!

5. Een poolcafé

Nog een manier om de competitie aan te gaan tijdens een eerste date; poolen. Dit kan natuurlijk gepaard gaan met een hapje en drankje. En als je niet goed kan poolen net als ons, wil je date je waarschijnlijk wel helpen ;).

6. Een arcade hall

Is er iemand die niet van een arcade hall houdt? Het brengt ons stiekem een beetje terug naar de 80’s and we’re here for it! Pluspunten als je date een knuffelbeer voor je probeert te winnen!

7. De bowlingbaan

Heel old school maar daarom niet minder leuk! Probeer indruk op je date te maken door een strike te gooien.

8. Een hippe bar

‘Een drankje doen’ blijft toch een van de meest populaire date ideeën. Het is dan ook gewoon super gezellig en casual. Ga wel naar een hippe bar, waar je de lekkerste cocktails kunt bestellen. Dit zijn de gezelligste plekken om te borrelen in Amsterdam.

9. Het strand

Samen naar een zonsondergang kijken is natuurlijk super romantisch. Hoewel het in de wintermaanden koud kan zijn, kun je je prima op het strand vermaken. Neem een kleedje mee en trek allebei je winterjas aan.

10. De schaatsbaan

De leukste date tijdens de wintermaanden; schaatsen! We kunnen je alleen niet beloven dat je niet zult vallen, so be prepared. We helpen je een handje door de leukste plekken om te schaatsen in Nederland op een rijtje te zetten.

Lees ook: 10 verwachtingen van de eerste date van mannen