McDonald’s is een grote favoriet van veel mensen. Als je even geen zin hebt om te koken of als je gewoon zin hebt in een vette hap, staat McDonald’s altijd voor je klaar. We weten ook dat het niet de meest gezonde hap is. Een vrouw heeft voor 20 jaar een Big Mac bewaard en laat zien hoe de burger er nu uit ziet.

mcdonalds big mac 20 jaar oud

Heerlijk vers (20 jaar oud) burgertje

Meerdere mensen dachten dat het een goed idee was om eten van McDonald’s voor langer dan een paar dagen te bewaren. Misschien zijn ze zelfs een klein beetje overboord gegaan. Klein beetje maar. Twintig jaar langer dan de aangeraden tijd om je Big Mac te halen en op te smullen.

Zo is er op TikTok een video te zien van een mevrouw die al voor meer dan twintig jaar haar McDonald’s burger en zakje frietjes in een schoenendoos bewaard. Zo te zien is ze er heel zuinig mee. Waarom ze het zo lang heeft bewaard? Dat blijft een goeie vraag. In de comments zegt zelfs iemand dat we ooit de burger en frietjes in een museum gaan zien.

@foodies

40 seconds in the microwave and it’ll be like new 😂 #foodies (via @aly.sherb )

♬ original sound – Foodies

 

Waarom verrot McDonald’s eten niet?

Tiktokker Tsofanye had ook besloten om te testen hoe lang een Big Mac en frietjes ‘goed’ blijven. Op het moment van opnemen had ze de burger al voor acht maanden bovenop een kast staan. Toch is een nergens een stukje schimmel te vinden, ruikt het niet verrot en lijkt de burger nog behoorlijk vers. Het staat misschien een beetje uitgedroogd stof te happen boven op die kast, maar voor de rest zou je niet snel denken dat de burger al acht maanden oud is.

Tsofanye’s TikTok comments

In de comments onder de TikTok video van Tsofanye, geeft iemand aan een eigen bakkerij te hebben in Ghana en dat witbrood gemiddeld tussen vijf tot zeven dagen beschimmeld raakt. Dit omdat ze geen conserveermiddelen in hun voedsel gebruiken. Dit maakt voor ons duidelijk dat McDonald’s niet de meest gezonde middelen gebruikt voor hun eten. Een Big Mac is eigenlijk gewoon een grote hap chemicaliën.

Een andere user vraagt of dit een goed of slecht iets is, dat het eten niet bederft. Hierop reageert Tsofanye met: “Het is heel slecht. Als de kwaliteit van het eten goed was, zouden de natuurlijke processen moeten gebeuren. Als dat niet gebeurd, betekent het dat er iets anders in het eten zit.”

@tsofanye

“🍔🍟 Unbelievable! My McDonald’s meal defies time! It’s still fresh after 8 months! 😱🕰️ #McDonaldsMagic NoFoodWaste”

♬ original sound – Tsofanye – Medical Herbalist

Conclusie

Om een lang verhaal kort te maken is één woord al genoeg: uitdroging. Doordat een simpele Big Mac niet de dikste burger is en goed gebakken wordt op een hete bakplaat, lost bijna al het water in de burger op. Dit betekent dat er al amper vocht zit in de burger en een broodje. En water is nodig is het proces van rotten, maar omdat de burger dit mist, krijgt die geen kans om te beschimmelen. De Big Mac is dus allang uitgedroogd, voordat het kan beginnen met rotten.