Draag jij een pyjama meerdere nachten achter elkaar of trek je elke avond weer een schone aan? Deze vraag heeft voor veel ophef gezorgd op TikTok, nadat een vrouw kenbaar heeft gemaakt dat ze meerdere nachten dezelfde outfit draagt zonder deze te wassen.

Pyjama meer dagen
Bron: @allisondelperdang

Meerdere nachten dezelfde pyjama aan

Een vrouw op TikTok, Allison Delperdang, plaatste onlangs een filmpje op haar TikTok waarin ze vertelde dat zij meerdere nachten dezelfde pyjama draagt. In principe best logisch, zou je denken. Maar niets is minder waar, op TikTok leidde deze onthulling tot een felle discussie. Veel gebruikers zijn namelijk van mening dat je elke avond een ander setje aan moet doen.

“Ik heb deze pyjama drie nachten achter elkaar gedragen zonder hem te wassen”, vertelt TikTok-gebruiker Allison terwijl ze haar playsuit op het filmpje laat zien. Allison heeft dit vanuit vroeger meegenomen en vindt het dan ook onzin om haar nachtoutfit elke keer in de was te gooien. “Het levert alleen maar extra vuile was op”, vervolgt ze. Maarre, deze uitspraken werden haar niet in dank afgenomen.

@allisondelperdang

what are adults doing these days? Asking for a friend… #pajamas #laundry #sleep #sleepover #adulting #adult #DoritosTriangleTryout

♬ original sound – Allison Delperdang

Pyjama’s draag je langer dan acht uur

Allison vroeg zich in de TikTok af hoe het nu als volwassene werkt. “Onze ouders lieten ons vroeger ons meerdere nachten achter elkaar dezelfde pyjama dragen.” Kan dat nu nog steeds, heeft het nooit gekund of is het nu anders? Het feit dat Allison het zich überhaupt afvroeg, vonden vele TikTok-gebruikers al absurd. “Als je slaapt, dan zweet je ook. Waarom zou ik die pyjama de volgende avond dan weer aantrekken?”, reageerde iemand onder de video. “Ik wil gewoon elke nacht fris zijn. Ik gebruik ook maar één keer een handdoek”, zegt iemand anders. “Een pyjama draag je langer dan acht uur, dus dan voelt deze daarna gewoon niet meer schoon aan”, legt een volger uit.

Ondanks de vele negatieve reacties, is het helemaal niet zo heel erg gek om dezelfde nachtoutfit meerdere keren te dragen. Veel mensen vinden het zelfs voorkomen normaal om niet elke avond een schoon setje aan te trekken. En sommige mensen dragen zelfs een hele week lang dezelfde nachtjapon of t-shirt. Gelukkig zijn er dan ook mensen die het niet eens zijn met de negatieve reacties op Allison haar TikTok. “Zijn er mensen die hun pyjama niet meerdere nachten dragen?”, reageerde iemand verbijsterd.

Wat doe jij, trek je een pyjama meerdere keren aan of gooi je ‘m na één keer dragen meteen de was in?