Hoewel we denken ons lichaam goed te kennen, kan er down under nog wel eens iets vreemds gebeuren. Nu kwamen we een verhaal tegen van een vrouw die maarliefst twee vagina’s heeft. What! 

Vrouw ontdekt dat ze twee vagina’s heeft

In het echt is deze desbetreffende vrouw een Reddit gebruiker genaamd NurseryRN, maar voor het gemak noemen we haar even Sara. Sara begon net als de meeste vrouwen rond haar zestiende met het gebruiken van tampons. Maar toch lekte ze altijd door! Dit terwijl de tampon nooit “vol” was wanneer ze hem verwijderde. Op een gegeven moment hield ze een spiegel voor om alles down under even goed te checken. Hoewel ze niks geks dacht te zien, was er wel een soort “extra stukje”.

De aandoening Uterus didelphys

Sara verpestte onderbroek na onderbroek en besloot langs de gynaecoloog te gaan. De dokter had goed gekeken, maar haalde er toch nog een aantal andere doktoren bij.

Uiteindelijk werd er gesteld dat Sara de aandoening Uterus didelphys heeft, oftewel: twee baarmoeders. Slechts één op de 2000 vrouwen heeft dit, maar Sara had zelfs een nog zeldzamer geval. Sara heeft niet alleen twee baarmoedermonden, maar ook twee vagina’s. Deze worden van elkaar gescheiden door tussenweefsel. Hoewel je van de buitenkant niet kunt zien dat er twee vaginale kanalen zijn, voel je dit wel aan de binnenkant. Dit is dan ook de reden dat Sara twee tampons moet gebruiken!

Hoe voelt het om te vrijen met twee vagina’s?

Natuurlijk is de eerste vraag die in je hoofd opkomt: “Hoe werkt dit als je wilt vrijen?” Sara is niet de moeilijkste, en doet een boekje open over haar seksleven. Het is namelijk niet erg makkelijk! Sara heeft weldegelijk een kant die ze fijner vindt wanneer het aankomt op penetratie. Het liefst heeft Sara seks in haar rechter-vagina, aangezien de linkerkant meer pijn doet. Voor Sara is het dus extra belangrijk om goed te blijven communiceren! In theorie zou Sara twee keer zwanger kunnen zijn, maar dit is (gelukkig ;)) haast onmogelijk door de hormonen.

Lees ook: Emma is klaar met mannen en gaat nu trouwen met een boom!