Genoeg vrouwen maken zich (helaas) druk om hun aanwezige achterwerk. Onzin! Rond is namelijk niet alleen mega aantrekkelijk, een lekkere bunda zou ook nog eens goed voor je zijn. Ja, écht waar!

vrouwen groot achterwerk

Harstikke gezond

Voor dit onderzoek, onderzocht de Universiteit van Oxford 1600 vrouwen met een groot achterwerk. Ehm, goed nieuws. Want wat blijkt, vrouwen met dikke billen hebben een lager cholesterolgehalte, dit betekent dat ze minder kans hebben op diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast blijken zij een hoger gehalte aan omega 3-vetzuren te hebben. Deze zijn bewezen goed te zijn voor de ontwikkeling van de hersenen. Geweldig!

Maar dat is lang nog niet alles: vrouwen met een fors achterwerk hebben namelijk ook nog eens meer overlevingskans. Dat beweert de Franse sociologe Abigail Saguy: “Als je alle sterfgevallen neemt en kijkt naar de BMI, oftewel Body Mass Index categorieën waarin mensen worden ingedeeld, dan valt allereerst op dat mensen met ondergewicht met afstand de grootste kans hebben om vroeg te overlijden”.

Lees ook: Crazy! Je billen kunnen dus je toekomst voorspellen

Volgens de sociologe zegt je BMI lang niet alles, maar je levensstijl wel. “We vinden dik zijn moreel verwerpelijk, maar dat maakt het nog niet direct ongezond”, vertelde ze in Trouw. “Iemand met een gezonde levensstijl, waarbij je voldoende beweegt en gevarieerd eet, zou júíst zwaarder moeten wegen”, stelt Saguy. BMI? Weg ermee én omarm je curves!

Wist je dat…

Wist je omdat het evolutionair de belangrijkste taak van mannen is om zich voort te planten, is het mannenbrein nog steeds een soort van geprogrammeerd om op een vrouw met ronde vormen te vallen? Aan de billen en taille van een vrouw dachten ze namelijk te zien of zij vruchtbaar én vrijgezel was. Dikke billen? Vruchtbaar. Slanke taille? Niet zwanger. Klopt, heel primitief allemaal, maar het zit er duidelijk nog wel in. Lol!