Je partner een orgasme en jij een orgasme. Zo hoort het te zijn, toch? Een hoogtepunt bereiken tijdens seks wordt als normaalste zaak van de wereld beschouwd. Maar is dit wel normaal? Er zijn genoeg vrouwen die zelden of nog helemaal nooit een orgasme hebben ervaren.

hoogtepunt

Zo weinig vrouwen krijgen een hoogtepunt tijdens seks

Vaak is een orgasme krijgen het doel van seks. Dit zou het niet moeten zijn. Op deze manier leggen vrouwen een enorme druk op zichzelf en je raadt het al, dit helpt niet om daadwerkelijk de eindstreep te halen. De bekende seksuoloog Goedele Liekens heeft onderzoek gedaan naar het vrouwelijk orgasme en de cijfers liegen er niet om. Uit het onderzoek bleek dat ruim de helft van de Belgische vrouwen niet of zelden klaarkomt. Deze cijfers gelden niet alleen voor onze zuiderburen, maar ook voor Nederlandse vrouwen. Ruim twee miljoen Nederlandse vrouwen hebben moeite met klaarkomen. Say what?

Kennis is macht

Maar waarom krijgen zo weinig vrouwen een orgasme terwijl 85 procent van de mannen bij bijna iedere vrijpartij klaarkomt? Niet eerlijk, right? Amper 35 procent van de vrouwen krijgen een orgasme door penetratie en toch denken veel mannen dat dit de juiste weg is. Oftewel mannelijke partners weten nog maar weinig van het vrouwelijk orgasme. De sleutel tot een vrouwelijk orgasme is uiteindelijk in de meeste gevallen de clitoris. Maar het ligt niet allemaal aan de mannen…. Ruim 40 procent van de vrouwen is ‘afwezig’ tijdens de seks. Zo gaat het natuurlijk nooit werken. Daarnaast blijkt dat onzekerheid vaak een rol speelt en ook bepaalde medicijnen een invloed hebben op het krijgen van orgasmes. Je kunt de bijsluiter raadplegen van je medicijn voor meer informatie.

Onthoud: met fake it, you’ll never make it.

De weg naar een vrouwelijk orgasme

Alleen penetratie is voor veel vrouwen niet de weg naar een orgasme. Vaak speelt de clitoris een grote rol, maar communicatie met je partner is misschien nog wel het belangrijkste. Ga op onderzoek uit naar wat je wel en niet lekker vindt. Zolang jij het zelf niet weet, zal het voor je partner ook een raadsel zijn. Experimenteer wanneer je alleen bent. Ontspan en heb geduld, ook jij vindt je weg wel naar een orgasme. Vervolgens moet je er alleen nog maar over praten met je partner en aangeven wat jij fijn vindt, want onthoud met fake it, you’ll never make it.

Lees ook: Zo lang zouden vrouwen willen dat een vrijpartij echt duurt