Ha kijk, eindelijk bewijs dat wij vrouwen het verdienen om veel langer lekker in bed te blijven liggen dan mannen. Wij moeten onze hersenen gewoon rust geven aangezien ze veel harder blijken te werken dan die van mannen.

vrouwen meer slaap FEM FEM

Vrouwen hebben niet alleen meer hersenactiviteit maar ze benutten ook een groter deel van hun hersenen in vergelijking tot mannen. En door de hogere hersenactiviteit hebben vrouwen langer de tijd nodig om hun hersenen goed te laten uitrusten en herstellen.

Onderzoek

Het onderzoek van Britse Loughborough University is uitgevoerd met 949 jongeren. Ze keken naar de verschillen op het gebied van hersenontwikkeling. Als het gaat om motoriek en ruimtelijk inzicht waren de mannen iets beter ontwikkeld, maar als het gaat om geheugen en sociale cognitieve vaardigheden zijn de vrouwen sterker.

Ook zijn de verbindingen tussen de verschillende hersengebieden van vrouwen beter ontwikkeld waardoor alles veel sneller met elkaar communiceert – ook de reden dat vrouwen veel beter zijn in multitasken.

Dus dames, blijf voortaan gewoon nog iets langer in bed liggen. Je hebt het verdient.

Lees ook: slapen naast iemand die snurkt is slecht voor je gezondheid.