Leuk hoor, dat wij vrouwen veel schrijven over mannen maar eerlijk? Als je écht wil weten hoe mannen in elkaar zitten en wat ze nou vinden van bepaalde dingen in het leven, dan kan het beter rechtstreeks van de bron zelf komen. Dus vanaf heden geven we het woord aan Remco, onze boy die ongecensureerd opiniestukken gaat delen over seks, de liefde, en eigenlijk alles wel wat wij vrouwen van de man willen weten. Met vandaag: seks op een eerste date en waarom we het níet moeten doen.

seks eerste date FEM FEM

Het blijft een belachelijk lastig vraagstuk in het leven van de datende man: wat doe je met een vrouw die seks wil op de eerste date? Natuurlijk, alle prehistorische testosteron-bommen bij elkaar roepen in koor ‘ja doen!’, maar toch knaagt er iets aan. Wat gebeurt er, wat veroorzaakt de hunkering naar seks op een eerste date? Veel belangrijker nog, wat zijn de verstrekkende gevolgen ervan? Het is iets waar ik met enige regelmaat over discussieer.

Het jachtinstinct van de man speelt me parten

Ja, dat klinkt misschien nogal melodramatisch, maar nadenkend over de bron van dit alles lijkt het toch hierop uit te draaien. Het is simpel: mannen zijn al sinds jaar en dag bezig om met hun beste beentje voor een vrouw voor zich te winnen. Daarmee bedoel ik, zodra we een dame tegen het lijf lopen die alle toeters en bellen in ons los weet te maken, dan is het game on. We maken ons op voor de grootste strijd die ons testosteron ooit aan zal wakkeren. Een strijd om het eeuwigdurende respect van haar te winnen én vurige liefde eruit te slepen.

Toch lijkt dit tevens het grote euvel bij mij en mijn principiële houding tegenover vrouwen die seks willen op een eerste date. Enerzijds denk ik ‘jezus gast, laat jezelf eens gaan’, anderzijds denk ik ‘dit gaat veel te makkelijk’. En juist dát is waar de boel wringt. Tuurlijk, ik zou mezelf voorliegen als ik zou zeggen dat ik nooit zit te wachten op een verzetje waar de vonken vanaf springen, maar moet dat op een eerste date? Moet dat met de dame waar ik me werkelijk bloed, zweet en tranen voor heb geappt.

De anticlimax is beangstigend

Stel je voor, je traint jarenlang voor een marathon (laten we het overdrijven even op de koop toenemen) om vervolgens bij de start van die marathon te horen ‘gefeliciteerd, u heeft gewonnen én een nieuwe record gelopen’. Ik weet zeker dat praktisch iedereen dan hartstikke gek zou worden – het raakt kant noch wal toch? Nou, zo voel ik dat dus ook bij een date met de potentiële vrouw van m’n dromen. Het moment is daar, ik kan me eindelijk van m’n beste kant laten zien – alle tips van moeders meenemen – en vervolgens staat mademoiselle in haar geboortekostuum voor je haar billen van links naar rechts te schudden. De anticlimax is out of this world. In mijn ogen dan. Neemt niet weg dat ze dan nog steeds heel knap, sexy en erotisch kan zijn.

Nee, dames, alvorens jullie je seks-liefhebbende haat op me los laten: ik zeg niet dat er iets mis is met seks op de eerste date. Het voelt gewoon een beetje als een teleurstelling. Een moment waarop je denkt, we staan aan de vooravond van een relatie waar menigeen een puntje aan kan zuigen, verandert dan plotsklaps in slappe lust en vochtigheid. Het contrast is te groot toch? Laten we dan maar lekker op z’n plat Hollands vanaf dag 1 duidelijk maken dat het gaat om lust en plezier. Dan kan de liefde achterwege blijven en zijn we lekker resultaatgericht. Maakt het geheel een stuk eenvoudiger én makkelijker te accepteren.

Stuur de juiste richting uit

Uiteraard is alles en iedereen vrij in die keuze, maar een beetje aanvoelen is wel op z’n plek. Zijn er intenties om een nest vol liefdesbaby’s te verwekken en iedere ochtend in elkaars ogen te verdrinken? Probeer het dan even stapje voor stapje te doen. Wil je gewoon even alle frustratie eruit gymnastieken? Maak dan duidelijk dat je zeer avontuurlijk, open-minded en pro-actief bent. In iets andere bewoordingen.