Wij wisten dit uiteraard al maar wat heerlijk dat het nu ook nog eens is bewezen door de wetenschap: vrouwen zijn slimmer dan mannen.

vrouwen slimmer mannen FEM FEM

Het brein van de mens krimpt hoe ouder je wordt en volgens een nieuw onderzoek krimpt het brein van mannen sneller dan die van vrouwen.

Het onderzoek

Dankzij wetenschappers aan de Washington University School of Medicine in St. Louis zijn ze erachter dat het brein van een vrouw ongeveer drie jaar jonger is dan het brein van een man die geboren is in hetzelfde jaar.

Tijdens het onderzoek hebben ze 121 vrouwen en 84 mannen tussen de 20 en 82 jaar een aantal verschillende tests laten doen met betrekking tot het oplossen van problemen en hun geheugen. Hieruit kwam dat de wat oudere vrouwen een hogere score behaalde in tegenstelling tot de mannen van dezelfde leeftijd.

Met behulp van een complexe algoritme konden ze zien dat het vrouwelijke brein ongeveer 3.8 jaar jonger was dan hun echte leeftijd en bij mannen kwamen ze erachter dat hun brein 2.4 jaar ouders was dan hun daadwerkelijke leeftijd.

Ha, kijk. Heerlijk dat het nu bewezen is door onderzoekers maar nou hebben we recent ook gelezen dat mannen slimmere vrouwen liever ontwijken. Mannen, zijn jullie dan zo beledigd als een vrouw intelligent is? Dat is toch juist hartstikke aantrekkelijk?

Ach ja, dan maar lekker vrijgezel blijven. Dat is namelijk gezond.