Het is geen nieuws dat mannen vaak wakker worden met een ochtenderectie. Maar wist je dat dit bij vrouwen ook het geval kan zijn? Je zult je nu wel afvragen hoe dit dan in zijn werk gaat. Wij leggen het je uit!

Wat is een vrouwelijke erectie?

Misschien heb je het wel eens meegemaakt dat je kletsnat wakker werd en dit niet van het zweet was. Nu is er kennelijk onderzoek gedaan naar de ochtenderectie van de vrouw. Het blijkt dat de schaamlippen van een vrouw tijdens de REM-slaap opzwellen (dit is hetzelfde proces als bij mannen met het krijgen van een stijve penis). Ondanks dat je onze erectie niet ziet, worden wij wel geil wakker. Maar dit is niet alles! Onderzoekers kwamen er ook achter dat wij vrouwen wel zeven keer per nacht een clitorale erectie krijgen. Hierom is het ook super logisch dat je ermee opstaat!

Klaarkomen in je slaap

Maak je klaar voor een kort lesje biologie. Vrouwen denken vaak dat de clitoris een klein bobbeltje is wat menig man niet kan vinden, sorry not sorry! Maar eigenlijk is het een stuk meer dan dat. De clitoris is namelijk een langwerpig orgaan dat groeit als je opgewonden bent. Op het moment dat je slaapt, en lekker aan het dromen bent, kan het zo zijn dat je clitoris gevoelig wordt en gaat opzwellen. Dit betekent meteen ook dat je kunt klaarkomen in je slaap. Hoe geweldig is dat!

Wist je dat de clitoris wel 8000 zenuwen heeft? Áls een man op onze zenuwen gaat zitten, ga er dan op zijn minst op een van die zitten!

Dat we geen man nodig hebben om klaar te komen (hi speeltjes!) wisten we natuurlijk allang. Maar dat we ook klaar kunnen komen in onze slaap is iets nieuws! Vertrek dus gewoon naar dromenland en laat je slaap zijn werk doen.

Lees ook: Zo verschillen de erotische dromen van mannen en vrouwen