We hebben allemaal wel eens een stoute droom toch? Soms wordt je dan wakker met een blij en verliefd gevoel, als je bijvoorbeeld over je partner hebt gedroomd. Andere keren kan het zijn dat zulke dromen je verwarren. Hebben mannen dit ook en waar dromen ze dan over? Wij zochten het voor je uit.

@pinterest
@pinterest

Waarom hebben we zulke dromen?

Net als de fantasieën die je hebt overdag, kunnen deze fantasieën ook nog ’s nachts tijdens je slaap door je hoofd gaan. Erotische dromen ontstaan vooral wanneer we al een tijdje geen erotiek meer hebben gehad, of als iemand ontzettend knap vinden en het liefst wel een avondje met diegene willen doorbrengen. De dromen komen ook vaak voor wanneer we nieuwe dingen meemaken in ons leven, bijvoorbeeld wanneer we een nieuwe crush hebben, of wanneer een relatie net uit is.  Uit onderzoek blijkt dat de erotische dromen van mannen en vrouwen nogal verschillen, dit is hoe!

Erotische dromen bij vrouwen

Vrouwen dromen over hele andere dingen dan mannen. Bij ons staat de vrijpartij met en vriend of vriendin op nummer één, op de voet gevolgd door een vrijpartij met een collega. Helemaal niet gek, dachten wij zo. Toch staan deze twee dromen bij mannen juist helemaal onderaan de lijst. Waar vrouwen ook vaak over dromen zijn onenightstands, maar ook dromen over hun eigen partner zijn populair. Dat onze eigen partner voorkomt in onze erotische dromen, hoeft niet altijd te betekenen dat dit altijd positief is. Vrouwen dromen namelijk ook wel eens dat hun partner vreemdgaat. Daarnaast komen ook ex-partners vaak terug in vrouwendromen.

@fiftyshadesofgrey
@fiftyshadesofgrey

Erotische dromen bij mannen

Ook mannen dromen wel eens over hun ex-partner, zulke dromen over een vrijpartij met hun ex staan zelfs stipt op nummer 1… Uit onderzoek blijkt dat 92% van de mannen nog wel eens droomt over een avondje met hun ex. Daarnaast dromen mannen geregeld over seks met een celebrity. Maar ook mannen hebben minder leuke dromen, zij dromen namelijk soms ook over een partner die vreemdgaat. 72% van de mannen droomt bovendien over het feit dat hij geen erectie kan krijgen, gelukkig voor onze mannen dromen vrouwen nooit over dit gevoelige onderwerp. Waar mannen ook graag over dromen is seks in het openbaar of seks met meerdere mensen.

Erotische dromen en alle onderwerpen die erin voorkomen zijn dus helemaal niet gek. Iedereen heeft leuke, of juist minder leuke dromen. Maak je niet druk, dromen zijn dromen.

Lees ook: Droom je dat je partner vreemdgaat? Dit is wat het betekent