Huisje, boompje, beestje: de droom van de meeste mensen. Spoiler? Het beestje is alleen niet iedereen gegeven. Vruchtbaarheidsproblemen zijn helaas nog steeds veelvoorkomend, maar niet iedereen is er van over de hoogte totdat ‘ie er mee bezig gaat. Deze vrouw wilde in ieder geval niet voor verrassingen staan en vroeg haar potentiële man om een vruchtbaarheidstest te doen voordat ze hem het ja-woord zou geven.

vruchtbaarheidstest vrouw man trouwen

Vruchtbaarheidstest

Zou jij het doen? Je potentiële man een vruchtbaarheidstest laten doen, voordat je hem het ja-woord geeft? Dat heeft deze vrouw in ieder geval wel gedaan. We hebben geen namen, maar een vriendin van deze vrouw deelde dit verhaal op Mumsnet.

“Een vriendin van mij vroeg haar aanstaande echtgenoot om een vruchtbaarheidstest te doen voordat ze met hem het huwelijksbootje in zou stappen (zij heeft ook een volledige vruchtbaarheidscontrole gedaan)”, schreef ze. “Niet veel mensen waren hier destijds van op de hoogte, dus het was niet alsof ze de wereld hierover hebben verteld, maar onze groep van vier beste vrienden wel, en één van hen was volledig over de rooie.”

“Ik weet niet wat ik hierover moet denken”, schrijft ze verder in haar bericht. “Mijn man en ik werden meteen zwanger van baby nummer één, maar het is ons al een paar maanden niet gelukt om baby nummer twee te verwekken. Het wachten van twee weken was elke keer weer afmattend, dus ik begrijp waarom ze dit jarenlang zou willen vermijden”, legt ze verder uit. “Maar een huwelijk vertegenwoordigt dit niet.”

Reacties op het internet

Op het platform waren vele moeder het met de uitspraak eens. “Persoonlijk vind ik dat heel vreemd en beperkend om je hele relatie met dat ene ding te bagatelliseren”, aldus één van de moeders. “Zelfs een stel dat geen problemen vertoont bij vruchtbaarheidstests, kan het moeilijk vinden om een baby te krijgen. Het is iets dat je samen aanpakt, als dat het geval is”, reageerde een ander. Iemand vroeg zich ook af, of mensen het zich konden voorstellen dat de situatie omgekeerd was geweest. Dat de man dus dit aan zijn toekomstige vrouw zou vragen…

Reacties als “als je niet van iemand houdt om zichzelf en niet om zijn aantal cellen, dan zou je een huwelijk niet eens meer moeten overwegen” en “triest idee” volgden onder het bericht op Mumsnet. Velen waren het dus niet eens met wat deze vrouw haar man had gevraagd, maar anderen konden het ook wel ergens begrijpen. Eén schreef: “Ik zou bij hem gebleven zijn, ja, maar ik was er zeker van dat ik gelukkig kon zijn, of we nu kinderen hadden of niet” en “als het krijgen van kinderen mijn levensdroom was, dan had ik niet willen trouwen met iemand waarvan ik wist dat hij onvruchtbaar was, nee.”

Wat vind jij? Vind je het redelijk wat deze vrouw heeft gevraagd of totaal niet?