Head over heels ben je. Je hebt de man van je dromen ontmoet. Alles wat jullie samen doen is leuk en elke keer wanneer je hem ziet krijg je kriebels in je buik. Maar na een tijdje wordt dit minder. Is dit een slecht teken? En zo ja, hoe krijg je die aantrekkingskracht weer terug? En waardoor komt het?

aantrekkingskracht-relatie-femfem

De eerste verliefdheid

Je denkt eindelijk de ware gevonden te hebben. Alles voelt goed en je weet zeker dat je de rest van je leven met hem wilt doorbrengen. Het ziet eruit als het perfecte plaatje. Jullie kunnen niet van elkaar afblijven en je moet continu aan hem denken. Na pak en beet een half jaar ebt dit hele sterke verliefde gevoel al wat weg. Je gaat nadenken over het feit of je echt de rest van je leven bij deze man wilt blijven, je gaat fantaseren over andere mannen, hoe het met iemand anders zou zijn en vervolgens voel je je schuldig. Is dit een slecht teken? Is dit het teken dat de liefde over is? Dit hoeft helemaal niet. In de eerste verliefdheidsfase zijn we tot over onze oren verliefd, waardoor we aan niets anders kunnen denken. Het is heel normaal dat dit na een tijdje minder wordt. En het is ook normaal dat je fantaseert over andere mannen. Je zou je pas zorgen moeten maken als die ene man wel heel vaak terugkeert. Je relatie begint serieuzer te worden en misschien krijg je het wat benauwd, want is dit echt degene met wie de rest van je leven wilt doorbrengen?

De daaropvolgende fase

We willen onszelf wijsmaken dat we nooit meer iemand anders willen, dat we onszelf nooit tot iemand anders aangetrokken voelen en dat we nooit de behoefte hebben om te fantaseren over hoe het met iemand anders zou zijn. Maar ook wij zijn maar mensen en het is heel normaal dat deze gedachten in je hoofd rondspoken. De seks is nog wel goed, maar niet meer zoals het is geweest, wat je ook weer aan het twijfelen brengt. Al deze twijfels en gedachten zorgen ervoor dat die aantrekkingskracht minder wordt of verdwijnt. Deze aantrekkingskracht is alleen hoog te houden wanneer er van beide kanten aan gewerkt wordt.

De rest van je leven

Deze aantrekkingskracht is nodig, wil je de rest van jullie leven bij elkaar blijven. Daarom is het nodig dat jullie beiden aan deze aantrekkingskracht blijven werken. Laat het idee los dat relaties, de liefde en deze aantrekkingskracht er vanzelf wel zullen zijn, want dit is niet zo. Accepteer dat relatieproblemen, ruzies en minder goede seks er af en toe bij horen. Dit is alleen op te lossen door dit uit te spreken en te beseffen dat dit in iedere relatie voorkomt, ook in die ene relatie die in jouw ogen zo perfect is. De aantrekkingskracht tussen jullie twee zal zijn pieken en dalen hebben, maar feit is dat jullie hier zelf aan moeten blijven werken om zoveel mogelijk pieken te creëren. En accepteer nu maar dat jullie echt niet de enige zijn waarbij die aantrekkingskracht minder wordt. Lukt het ook na verschillende pogingen niet om dit terug te krijgen? Dan moet je misschien wel even een goed gesprek hebben samen.

Is de liefde vanuit jouw kant voorbij? Zo zet je er een punt achter. Of misschien komt het van jullie beiden of juist van alleen zijn kant. Liefdesverdriet is een logisch gevolg en zo kom je eroverheen.