Ik krijg vaak de opmerking: huh, val jij nooit knuffelend in slaap met je vriend? Eh, nee niet echt.. Tuurlijk geven wij elkaar een dikke knuf voor het slapen gaan, maar laten elkaar daarna dan ook weer vrij snel los. Maar dat is toch juist goed voor je relatie om tegen elkaar in slaap te vallen. Je hoeft niet tegen elkaar aangeplakt te zitten om een goede relatie te hebben..

Schermafbeelding 2019-01-17 om 11.38.26

Knuffelen of niet?

Het is algemeen bekend dat knuffelen de aanmaak van het hormoon oxytocin stimuleert, ook wel het liefdeshormoon genoemd. Daarbij is er ook een connectie gevonden tussen dit hormoon en een goede nachtrust. Zorgt knuffelen er dan voor dat je beter slaapt? Niet per se, want voor sommigen is knuffelen tijdens het slapen de ultieme horror.

Van de stellen die samen slapen, knuffelt maar dertien procent intiem tijdens het slapen. Daartegenover staat ruim 63 procent die elkaar met geen vinger aanraakt. En dat is ook niet zo gek, want het schijnt dat samen slapen ruim 50 procent meer verstoring van je slaap veroorzaakt dan alleen slapen. Bovendien is het normaal om te bewegen in je slaap, dus als je een lichte slaper bent word je continue wakker van het gedraai van je partner.

Ik en mijn vriend geven elkaar voor het slapen gaan een dikke zoen en draaien dan onszelf lekker om met een halve meter ruimt ertussen. Waarom? Wij kunnen gewoon niet tegen elkaar aanliggen, want ten eerste krijgen we het bloedje heet en ten tweede kunnen wij veel moeilijker in slaap komen.

Nee, lekker jezelf oprollen in een coconnetje en de volgende dag weer wakker worden naast je lief om elkaar dan weer even wakker te knuffelen. Is ook helemaal niks mis mee toch? Wat je in bed doet is voor ieder stel anders. Maar als jij lekker je ruimte wil pakken.. Dan is daar absoluut helemaal niks mis mee!

Lees ook: snelle wip of een flinke portie intimiteit?