Ik heb er nogal een handje van om al snel voor iemand te vallen en verliefd te worden. Ik weet niet zo goed waar het aan ligt, alleen dat ik slecht alleen kan zijn. Heb ook altijd een relatie gehad of iets wat daar op leek. De tijd is aangekomen voor mij dat ik nu eindelijk al een tijdje single ben, het gaat aardig goed, maar toch neig ik altijd weer snel om contact te zoeken met iemand. Kan ik gewoon niet alleen zijn of heb ik gewoon echt zo’n groot hart dat ik heel snel veel liefde voor iemand kan hebben?

femfem-verliefd-alleen

Vroeg begonnen

Ik denk dat het komt doordat ik al op vroege leeftijd een vriendje kreeg. Ik was geloof ik een jaartje of zestien toen ik voor het eerst iemand mee naar huis nam. Wat was ik verliefd en wat dacht ik dat ik voor altijd bij hem zou blijven. Ken je dat verliefde puberende gevoel? Ik denk dat iedereen het een keer meegemaakt heeft. Afijn, ik heb uiteindelijk toen nog 3.5 jaar een relatie gehad (wat ik vrij lang vind, voor zo’n jonge leeftijd). Tijdens deze relatie was ik echt dag in en dag uit met deze knul.

Toen dit uitging, kreeg ik al vrij snel een nieuwe vriend. Ik denk een klein jaartje later ongeveer? Daardoor zat ik opnieuw vast aan iemand, waar ik destijds heel vaak mee samen was. Doordat ik eigenlijk maar heel even single ben geweest, heb ik niet echt kunnen voelen hoe het is om alleen te zijn. Ik ontmoette namelijk al snel mijn tweede vriend, waar het eigenlijk al vrij snel goed mee klikte. Helaas gaan sommigen gevoelens weg en was ik na een jaar alweer vrijgezel. Eindstand een jaar of 21. Na de zomer ontmoeten ik weer een leuke gast (je zal denken, waar haalt zij ze vandaan). Na een jaar daten en samen zijn, zonder dat het officieel was, is het uiteindelijk niets geworden. Dit is nu eigenlijk net twee maanden geleden. In feiten ben ik al meer dan een jaar single, want ik had geen officiele relatie. Het is even wennen, maar het gaat me eigenlijk steeds beter af. Ik heb niet het gevoel meer dat ik graag met iemand samen wil zijn.

Mijn antwoord op deze vraag

Moreel van het verhaal; ik denk dat ik zovaak verliefd ben geworden doordat ik op een jonge leeftijd al een vriendje kreeg. Hierdoor weet je eigenlijk niet hoe het is om single te zijn. Ik ben eigenlijk mijn hele puberende leven tot aan jong volwassen met iemand samen geweest. Hierdoor was ik gewend aan met iemand verbonden zijn en het voelen van liefde. Dus.. Als ik jullie een tip mag geven: probeer een vriendje zo lang mogelijk uit te stellen. Dan weet je ook niet wat je mist en kun je meer genieten van je single leven! Oh en, veel dingen met je vriendinnen doen helpt ook echt enorm ;’)

Lees ook: werkt een rebound nou echt?