Soms wil je je broers en zussen het liefst achter het behang plakken, maar toch houden we wel van ze. Het hebben van een grote familie heeft veel voordelen. Herken jij deze dingen binnen jouw zussen- en of broer band?

broers en zussen handig

Kleding uitwisselen

Vooral als je zussen hebt kan dit makkelijk. Je zus kan je kleren stelen, maar andersom doe je het ook net zo goed terug. Stiekem toch wel heel erg leuk én erg handig natuurlijk.

Advies

Ook al is het advies wat je niet wil horen, je zal het beter kunnen incasseren als je het van een familielid krijgt. Want wie begrijpt mannen nou beter dan een man zelf? Juist ja, niemand! Superhandig dus, zo’n grote broer.

Nooit alleen op vakantie

Zijn al je vriendinnen bezet en weet je niet met wie je op vakantie wil gaan? Een siblings-tripje komt mega vaak voor! Altijd leuk om met je broers of zussen erop uit te trekken. Plus, je hebt minder kans op irritaties, omdat je natuurlijk al heel je leven met ze samen bent!

Jullie versus ouders

Vooral omdat er daar maar twee van zijn. Je bent dus eigenlijk bijna altijd in de meerderheid. Ruzie? Je hebt tenminste altijd nog de steun van je broer en/of je zus.

Kletsen

Er is altijd wel iemand die je kunt bellen om te kletsen. Je kan alles kwijt bij je familie. Zij zullen nooit een slecht woord over je praten en hebben het beste met je voor. Daarnaast is het altijd gezellig om even bij te kletsen als je elkaar al een tijdje niet gezien hebt.

Nooit alleen

Je zal nooit alleen zijn als er straks een tijd komt dat je ouders komen te overlijden. Je kunt altijd terugvallen op je broers en zussen. Samen staan jullie sterk. Ook als je later kids hebt, kun je altijd op je broers en/of zussen terugvallen.

Verantwoordelijkheid

Ben jij de oudste? Dan ben je waarschijnlijk de meest verantwoordelijke van het stel. Het is logisch als jij jongere broers en zussen hebt, dat je een voorbeeld wilt zijn voor hen. Je wordt dus een stukje volwassener van broers en zussen.

Competitie

Je zou het niet denken, maar iedereen wil graag de beste zijn. Als iedereen in jouw familie serieus is en gefocust is op doelen, wil jij deze ook voor jezelf stellen. Je gaat een beetje concurreren met elkaar. En dat is juist alleen maar gezond, want je gunt het elkaar ook!

Lees ook: 8 dingen die alleen zussen begrijpen