Zoek jij in de winter liever de zon op dan de sneeuw en wil je ergens heen waar je gegarandeerd mooi weer treft? Curaçao is en blijft een van de populairste bestemmingen onder de Nederlands om heen te gaan om de koude wintermaanden te vermijden. Twijfel jij nog steeds of dit een bestemming is voor jou? Hopelijk kunnen we jullie hiermee overtuigen waarom het zeker de moeite waard is om een keer naartoe te gaan…

curacao FEM FEM

Het strand

Witte stranden, helderblauw water. Waarvoor ga je naar een tropisch eiland? Voor het strand natuurlijk. Curaçao heeft er in totaal 37 en wat ons betreft zijn dit de fijnste om met een cocktail in je hand in het zonnetje te zitten:

  • Jan Thiel Beach
  • Zanzibar
  • Mambo Beach
  • Cas Abou
  • Kokomo Beach

Elke dag is een feestje tijdens happy hour

Ben je een feestbeest en hou je van gezelligheid? Dan zul je je op Curacao helemaal thuis voelen. Je hebt dagelijkse happy hours van 17:00 tot 19:00 en dit zijn vaak ook de leukste uren van de dag want: iedereen komt dan bij elkaar en het is één groot feest. En je weet wat happy hour betekent hè: twee voor de prijs van één.

Gegarandeerd mooi weer

Alleen voor het weer al zou je al naar Curaçao willen gaan, toch? Elke dag zo’n 27 graden. Ja, tuurlijk, ook hier moet je rekening houden met het regenseizoen maar dat is grofweg september tot eind december dus mocht je in januari of februari behoefte hebben aan wat vitamine D en parelwitte stranden dan is Curaçao uiteraard een aanrader. Het fijne ook is dat alhoewel het qua temperatuur aan de hoge kant is, je ook altijd een briesje hebt waardoor het enorm aangenaam is. Zorg alleen wel altijd dat je je goed insmeert met zonnebrand.

Duiken en snorkelen

Mocht je de onderwaterwereld willen ontdekken dan kan dat op Curaçao op twee verschillende manieren. Als je nog nooit hebt gedoken en je wilt het voor het eerst doen, zorg dat je voor het duiken goed geoefend en geluisterd hebt naar de duikinstructeur. Allereerst moet je natuurlijk zoekende naar een fijne duikschool maar gelukkig zijn daar genoeg van te vinden op het eiland. Wil jij de onderwaterwereld willen ontdekken maar te bang om te duiken dan is snorkelen ook een fijn alternatief.

Wil je weten hoe een week er écht uitziet op Curaçao? Bekijk hier onze day-by-day guide van het eiland.