IJsland: je zult er niet direct aandenken om naartoe te gaan op vakantie, maar toch is deze plek de laatste jaren uitgegroeid als een ware place-to-be. De prachtige natuur en aardige bevolking is al genoeg rede om je spullen te pakken en dit prachtige land te bezoeken. Benieuwd waarom je hier naartoe moet zijn geweest in je leven?

travel-buddy-fem-fem

Ruige landschappen

Er zijn natuurlijk meer plekken op de wereld waar de landschappen lekker ruig zijn. Toch is IJsland wel echt een van de meest pure, aardse en grootste landschappen die er zijn. Je voelt je hier een heel klein mensje tussen al dat vulkanisch geweld, de enorme kliffen langs de kust en de eindeloze uitzichten.

Schermafbeelding 2018-10-22 om 12.57.32

Mystieke sfeer

IJsland is een mystiek eiland met een bijzondere cultuur. Het schijnt dat ze er oprecht geloven in elfjes en dat soort andere dingetjes. Wat je daar verder zelf ook wel of niet van gelooft, het maakt de IJslandse cultuur wel heel bijzonder.

Zwarte stranden

Vooral in het Zuiden van het land vind je zwarte stranden. En met zwart, bedoelen we ook écht zwart. Een gevolg van het vulkanische as dat zich jaren geleden heeft vermengd met het zand. Dit is werkelijk waar een bizar, magisch en fotogeniek gezicht.

zwarte-stranden-fem-fem

Reykjavik

Dit is dé stad als je een bezoekje aan IJsland brengt. Net als andere Scandinavische steden, ademt Reykjavik een hip, relaxed sfeertje uit. Het is niet een hele grote stad, maar je vindt er alles wat je nodig hebt. De ligging is bovendien prachtig en de stad heeft een eigen stijl. Zeker de moeite waard!

Werkende geisers

IJsland heeft nog een paar werkende geisers en ”Geyser” is er daarvan een. Het is een ontzettend gaaf gezicht om vanuit een borrelende bron ineens een meterhoge, krachtige straal het water te zien verschijnen.

fem-fem-iceland

Heet water bron

Waarschijnlijk ken je deze spot wel: de heerlijke warme heet water bronnen. Of je nu kiest voor het toeristische Blue Lagoon of één van de andere vele bronnen die IJsland rijk is, een bezoekje is het zeker waard! Alsof je een spa in je achtertuin hebt.

blue-lagoon-iceland

Noorderlicht

Je moet hier natuurlijk wel een beetje heel veel mazzel voor hebben, maar op IJsland heb je een mega goede kans om het befaamde Noorderlicht te zien. Er zijn maar een paar plekken op de wereld waar je dit magische fenomeen kunt spotten. IJsland is er daar dus eentje van, reden genoeg om dit land in de winter te bezoeken.

Fantastische mensen

IJslanders behoren tot de gelukkigste mensen ter wereld! IJsland staat zelfs al jaren in de top 10 van de gelukkigste landen van de wereld. Dan is ook niet zo raar als je weet dat dit land een ontwikkelde economie heeft. En de kerst op de taart is dat IJsland het land is met de meeste gelijkheid voor vrouwen. Oh yes!

De kou valt wel mee

Door de noordelijke ligging denken we vaak dat IJsland een heel koud land is. Dat cliché moeten we maar snel de wereld uit helpen. De Golfstroom die vanaf het Caribisch gebied naar IJsland stroomt, matigt het klimaat het gehele jaar door. Sterker nog: de temperatuur komt in de winter eigenlijk maar zelden onder de -5 graden.

Lees ook: reizen? dit zijn de populairste solotrips