Hoewel de een meer kreunt dan de ander, zijn we er wel allemaal bekend mee: kreunen tijdens het vrijen. De een doet het vaker en harder dan de ander, maar het blijft een onderdeel tussen de lakens want het voelt nou eenmaal goed. Maar waarom doen we het eigenlijk? Lees hieronder waarom je kreunt tijdens het vrijen (en waarom het goed voelt!)

waarom je kreunt tijdens het vrijen
Pinterest

Waarom je kreunt tijdens het vrijen

We maken even onderscheid tussen de twee verschillende situaties waarin je kreunt. Voor het gemak noemen we het even onbewust en bewust. Natuurlijk ben je je altijd bewust van het kreunen, maar in sommige gevallen gebeurt het gewoon zonder dat je het ‘bewust’ doet. Je kreunt onbewust simpelweg tijdens het vrijen omdat je ervan geniet. Het is een natuurlijk reactie op wat je ervaart. Dat betekent dat het helemaal niet gek is dat je dit doet. Je verliest de controle over je lichaam, waardoor je het kreunen niet kunt tegenhouden. Je kunt het ook bewust doen. Dit betekent dat je expres af en toe wat meer kreunt. In dat geval is het expres wat meer, harder of heftiger dan je onbewust zou doen. Een poging om het ego van je lover een beetje te onderdrukken. Dit is waarom je kreunt tijdens het vrijen.

Verder kun je het gekreun van je partner als ‘groen licht’ zien. Hiermee bedoelen we dat kreunen eigenlijk betekent dat, dat wat je doet goed is. Wanneer je partner kreunt, moet je dus zeker doorgaan met wat je aan het doen was. Hij vond het namelijk zo lekker dat hij er van begon te kreunen. Is het een tijdje stil? Dan kun je misschien beter overgaan op wat anders. Het zou (let op! hoeft niet) een teken kunnen zijn dat hij het wat minder lekker vindt. Belangrijk om even goed te benadrukken: dit geldt voor een overgroot deel, maar écht niet voor iedereen. Sommige mensen zijn wat minder luidruchtig dan anderen en in stilte genieten kan ook nog steeds natuurlijk. Goed om in je achterhoofd te houden en eventueel bespreekbaar te maken.

waarom je kreunt tijdens het vrijen
Unsplash

Hoe kun je het kreunen gebruiken om de seks beter te maken?

Je kunt het kreunen dus inzetten als een middel om de seks naar een net iets hoger level te tillen. Als je partner nog niet door heeft dat kreunen een positieve reactie betekent, kun je hem dat duidelijk maken. Hierna is het heel simpel: kreun wanneer je het lekker vindt, zodat hij door kan gaan waar hij mee bezig was. Geniet je even wat minder van een bepaalde actie? Dan is het zaak om gewoon even je mond dicht te houden. Hopelijk pikt hij dan de hint snel op. Andersom is het belangrijk dat je een beetje leert te herkennen of je lover nep of echt kreunt, zodat je ook in zijn geval weet wat hij wel of niet lekker vindt. Zo wordt het voor jullie beide leuker en lekkerder.

Verder betekent kreunen (onbewust) vaak dat je je helemaal overgeeft aan het vrijen. Dit is sowieso erg belangrijk om er helemaal van te kunnen genieten. Probeer dus voortaan echt niet te denken aan hoe laat de trein gaat óf dat je die ene broek nog moet wassen (guilty!), maar geef je helemaal over en laat je helemaal gaan. Alleen zo kun je er optimaal van genieten. Grote kans dat ook jouw lover dit mega sexy vindt. Het is namelijk geen fabeltje dat jouw gekreun een man mega opgewonden kan maken en zelfs eerder een orgasme kan geven.

Op deze manier helpt kreunen jou aan een beter (en sneller) orgasme

Wanneer je van jezelf weet dat je wel kreunt tussen de lakens is dit het moment om even op te letten. Je kunt kreunen namelijk inzetten om een beter en sneller orgasme te krijgen. Daarvoor is een ding heel belangrijk: volledige overgave. Probeer nergens aan te denken (heel moeilijk, we know!), focus je op je gevoel en durf geluiden te maken. Dat is namelijk de enige manier om de ontlading van je lichaam intenser te voelen. Waarschijnlijk heb je wat training nodig om nergens aan te denken, want dat kan een grote uitdaging te zijn. Maar bedenk je: het is het allemaal waard.

Je weet nu waarom je kreunt tijdens het vrijen. Hou verder in je achterhoofd dat het echt niet uitmaakt op welke manier of hoe hard jij kreunt. Het is (als het goed is) een hele natuurlijke reactie, waardoor het bij iedereen anders is. Er is dus geen goed of fout. Laat het gaan en geniet.

Lees ook: Dit zijn de gewoontes van vrouwen die goed in bed zijn