Ben je zo verslaafd aan chocolade dat je er niet aan moet denken om er een dag zonder te moeten? We snappen het hoor en mocht je bang zijn dat het ontiegelijk slecht voor je is hebben we ook goed nieuws. Uit onderzoek is bewezen dat er juist veel voordelen zitten aan het eten van chocolade. Niet alle soorten natuurlijk, maar echt slecht is het absoluut niet. Lees maar even mee.

chocola FEM FEM

Dat de meesten van ons verslaafd zijn aan chocola kunnen we wel een feit noemen. Maar of het ook goed voor je is… De Harvard Medical School heeft het onderzoek en wat blijkt? Doordeweeks chocola eten zou dus een hoop voordelen bieden voor je huid én haar. Maar de vraag is: Hoe dan? Het geheim zit in de flavonoïden ( ook wel bekend als polyfenolen). Flavonoïden zijn een sterke antioxidant voor je huid. Het resulteert in een veel gladdere huid, zonder vlekken en een vermindering van irritaties en puistjes. Ideaal, toch?

Het is alleen natuurlijk niet zo bij elk soort chocolade. Hoe bitterder en zuiverder de chocolade is, hoe meer flavonoïden het bevat, en hoe meer voordelen het dus heeft. Zo moet de chocolade ook uit minimaal 70% pure cacao bestaan. Als je echt resultaat wilt zien is ongeveer drie gram de ideale hoeveelheid per week.

Dit zijn de vier gezonde effecten die chocolade heeft:

1. Het verjongt de huid

Pure chocolade zorgt ervoor dat er minder schadelijke stoffen je huid aanraken. Daarnaast is het ook zeer voedzaam. Zo is het ook niet gek dat de meeste lippenbalsems een ultra-hydraterende cacaoboter bevatten want dit helpt tegen een droge huid.

2. Je wordt er gelukkiger van

Zo is chocola niet alleen hemels qua smaak, maar kan het een groot effect hebben op je humeur. Zo helpt het bij mentale prestaties, je alertheid en geeft het je een hoop concentratie. Zit je dus even in een dipje? Ga chocola eten, want dat geef je een energie boost.

3. Het stimuleert je bloedsomloop

Naast dat het goed is voor het gezondheid van je hart, is het ook goed voor de rest van je lichaam. Je gezicht bijvoorbeeld. Chocolade stimuleert namelijk je bloedsomloop om zo wallen en roodheid te voorkomen.

4. Minder puistjes

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord dat je door chocolade veel puistjes krijgt. Het is juist het tegendeel: het is suiker wat zorgt voor een hogere tempo in de talgproductie en veroorzaakt ontstekingen. Chocolade (met weinig tot geen suiker) is dus niet de boosdoener van puistjes.
Kortom, chocolade kon behoorlijk veel voordelen hebben. Wees niet te enthiousiast met chocolade eten, want het is ook weer niet de bedoeling dat je weer een paar kilootjes aankomt…

Nou blijkt dat er ook onderzoek is geweest om erachter te komen of er een verband is tussen het eten van chocolade en langer leven. Wat denk jij?