Zuid-Afrika is een land dat heel veel te bieden heeft. De natuur is adembenemend, en ook op cultureel gebied valt er veel te ontdekken. De stranden, bossen, en de bruisende hoofdstad Kaapstad maken Zuid-Afrika tot een echte droombestemming die zeker niet mag ontbreken op je bucketlist. Dit zijn de beste redenen om een bezoekje te brengen aan Zuid-Afrika.

De perfecte plek om te hiken

Wil je graag veel wandelen tijdens je vakantie omdat je graag zoveel mogelijk wilt zien? In Zuid-Afrika zijn er veel wandelpaden te vinden die heel toegankelijk zijn, en leiden naar de meest geweldige uitzichten. Je kunt de berg Lion’s head bijvoorbeeld al binnen zo’n twee uurtjes beklimmen, waarna je kunt genieten van het fraaie uitzicht over Kaapstad. Het beste tijdstip om de top van deze berg te bereiken is natuurlijk tijdens de zonsondergang.

Waarom-Zuid-Afrika-Vakantiebestemming

Beeldschone stranden

In Zuid-Afrika vind je de allermooiste stranden. Vooral in de buurt van Kaapstad kun je genieten van hagelwitte stranden en een aqua-blauwe zee. Zonnebaden, de gezellige strandtentjes bezoeken of grotten bezichtigen, het kan er allemaal. In de buurt van Boulders Beach kun je zelfs Afrikaanse pinguïns spotten.

Overheerlijke wijnen

Ben je een echte wijnliefhebber? Ook dan zit je in Zuid-Afrika helemaal goed. Wijn uit dit land wordt steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van hele goede kwaliteit, en dat voor een klein prijsje. De wijnen zijn vaak erg fruitig en zacht van smaak. Een wijnproeverij kan dan ook niet ontbreken op je to-do lijst wanneer je Zuid-Afrika bezoekt. Dit kun je doen in één van de wijnhuizen in de Kaapse wijnlanden rondom Kaapstad.

Waarom-Zuid-Afrika-Vakantiebestemming

Altijd het ideale weer

Op veel bestemmingen is het maar afwachten of het het perfecte weer wordt op het moment dat jij het land bezoekt. In Zuid-Afrika kun je er altijd wel vanuit gaan dat het mooi weer wordt. Het is wel zo dat het wanneer het zomer is in Nederland, het winter is in Zuid-Afrika en andersom, maar dit heeft niet zoveel effect op het weer. Het is het overdag namelijk bijna altijd warm en zonnig, en ’s nachts lekker koel. Perfect dus!

Op een echte Safari

Als je altijd al op een echte Safari hebt willen gaan, dan is Zuid-Afrika hier dé bestemming voor. Je kunt in het National Park Kruger namelijk op Safari gaan, voor niet al te veel geld. Tijdens deze Safari kun je ook overnachten in een chalet in het park. Wat je kunt verwachten op zo’n Safari? De vele wilde dieren uit Afrika spotten natuurlijk, terwijl je in een auto met open dak door het park rijdt. Je staat dus echt oog in oog met de dieren: een ervaring om nooit te vergeten.

Waarom-Zuid-Afrika-Vakantiebestemming

Wil je meer van Afrika zien? Ontdek het continent per stoomtrein.