Heel Nederland lijdt op dit moment onder de hoge energieprijzen. Sommige mensen kunnen het zich niet meer veroorloven om de kachel aan te zetten en dus moeten zij op zoek naar andere alternatieven. We zitten namelijk wel graag warm op de bank, toch? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die je kunt inzetten om het lekker warm te krijgen binnen.

1. Thermokleding

Als je het snel koud hebt, is het goed om verschillende laagjes aan te trekken. Begin dan met een laagje thermokleding en trek daarover je normale kleding aan. Thermokleding zorgt er namelijk voor dat je lichaamswarmte bewaard wordt. Met een zachte dikke trui eroverheen houd je jezelf dan gegarandeerd lekker warm.

2. Kruik

Vind je het maar lastig om jezelf op temperatuur te houden? Dan kun je een hulpmiddeltje inzetten. Schaf een fijne kruik aan, bijvoorbeeld een variant met zo’n schattig zacht hoesje eromheen. Vul deze met lekker warm water en leg deze op je buik of bij je koude voeten. Zo ben jij binnen no-time weer op temperatuur en blijf je ook op temperatuur!

3. Elektrische deken

Elektriciteit is nog steeds goedkoper dan gas en dus kun je beter een elektrische deken aanschaffen voor op de bank. Wanneer je deze aanzet, warmt de deken zich op. Als je deze over je heen legt, heb je het gegarandeerd de hele avond lekker warm. Hoe veel je precies bespaard met zo’n deken, leggen we je hier uit. 

4. Elektrische kachel

Als je de kachel in huis aanzet, wordt deze vaak verwarmd door gas. Hierdoor stijgt je rekening enorm! De prijzen voor elektriciteit liggen gelukkig nog een stukje lager dan de prijzen voor gas. Hierdoor is een elektrische kachel eigenlijk best een goede investering. In plaats van een elektrische kachel zou je ook kunnen kiezen voor een infraroodpaneel. Deze verwarmt ook door middel van elektriciteit en niet met gas.

Lees ook: 6 tips om je huis warm te houden zonder een te hoge energierekening