In de wintermaanden warmen we het liefst op voor de haard met een warme kop chocolademelk met een flinke toef slagroom. Niet gezond, wel lekker. Think again! Warme chocolademelk is gezond én maakt ons ook nog eens gelukkig.

Warme chocolademelk is gezond

Hoewel de meeste vrouwen een kop warme choco zien als een guilty pleasure is dit helemaal niet het geval. Warme chocolademelk kan je prima elke dag drinken, en wel om deze reden: vitaminen! Je leest het goed, in chocolademelk zitten vitaminen. Namelijk vitamine A en B. Daarnaast zitten er ook vezels en ijzer in chocolademelk.

Maar hoe zit dit nu precies? Wanneer je chocolademelk maakt van melk met donkere chocolade, zul je allerlei antioxidanten uit de cacao binnenkrijgen. Wist je dat er zelfs meer antioxidanten in chocolademelk zitten dan in groene thee? What! Antioxidanten zorgen ervoor dat je weefsel en cellen beschermd worden. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor je huid. Win-win!

warme chocolademelk is gezond

Het wondermiddel cacao

Oké, antioxidanten beschermen dus je lichaam. Maar er is meer. Cacao is eigenlijk een wondermiddel – geen wonder dat er cacao ceremonies gehouden worden. Cacao wordt al duizenden jaren gebruikt in ceremonies door oude volkeren zoals de Maya’s. Het actieve ingrediënt in ruwe cacao is theobromine, ook wel  ‘FOOD OF THE GODS’ genoemd, en staat bekend als een hart openend medicijn. 

Als je nog geen hot chocolate hebt gedronken vandaag, waar wacht je nog op? Dit is hét seizoen om je weerstand een boost te geven en je warm en comfortabel te voelen. Let erop dat je hem wel zelf maakt met melk en echte chocolade. Anders geldt het natuurlijk niet!

Goed voor de lijn is chocolademelk natuurlijk niet. Dit warme drankje bevat aardig wat suikers en is daarom best een caloriebom. Maar eens in de zoveel tijd moet dat natuurlijk gewoon kunnen. En wat betreft de slagroom, die zien we wel door de vingers ;).

Lees ook: Nutella latte is de nieuw warme chocolademelk