Hoewel we dit niemand aan willen doen, zijn er toch vrouwen die het moeten meemaken: je partner gaat vreemd. Dat zorgt er natuurlijk voor dat je hele leven op zijn kop staat. Je bent ineens je vertrouwen in de mensheid kwijt, je weet niet hoe je hier doorheen moet komen en de hele wereld staat even stil. Op dat moment is het de bedoeling dat je juist goed voor jezelf zorgt. Dit zijn dé manieren om goed voor jezelf te zorgen als je partner is vreemdgegaan.

manieren om goed voor jezelf te zorgen als je partner is vreemdgegaan
Bron: Euphoria

Manieren om goed voor jezelf te zorgen als je partner is vreemdgegaan

Het voelt waarschijnlijk alsof je enkel in bed wil blijven liggen en er het liefst niet meer uitkomt. Je teert op een patatje mayo en een bak ben&jerry’s en kijkt eindeloos naar de serie die je waarschijnlijk al tien keer hebt gezien. Dat allemaal om de realiteit waar je in zit te vervagen. Toch is dit alles geen definitie van goed voor jezelf zorgen. Iets wat je wel zou moeten doen! Goed voor jezelf zorgen als je partner is vreemdgegaan doe je op de volgende manieren.

1. Test jezelf op SOA’s

Misschien niet hetgeen waar je meteen zin in hebt, maar wel een belangrijk begin. Ga langs de dokter en laat je testen op alles! Je wil immers niet óók nog last krijgen van je fysieke gezondheid door het slippertje van je partner. Zo snel mogelijk uitsluiten is dus heel belangrijk.

2. Focus op voeding, water, slaap, hygiëne en sporten

Zoals we eerder al zeiden leef je het liefst op ijs en patat zonder daarvoor te veel te bewegen. Dat mag heus af en toe wel, maar probeer het te beperken tot korte momenten. De rest van de tijd zorg je dat je vanuit een goede basis leeft. Probeer minstens 8 uur slaap te pakken, genoeg vitamines binnen te krijgen, schoon te blijven en stop niet met voldoende bewegen. Zo zal je merken dat je beter in het leven staat.

3. Praat met een psycholoog

Mentale gezondheid is nét zo belangrijk als fysieke gezondheid. Het is dan ook in deze situatie verstandig om gewoon ook hulp te zoeken voor je mentale gesteldheid. Je hebt nou eenmaal veel te verwerken dus daar mag je best wat hulp bij zoeken.

4. Neem afscheid van je woede

Uiteraard ben je ontzettend boos op je partner. Het is niet zomaar wat! Toch is het voor jezelf beter om niet te blijven hangen in die boosheid en het te laten gaan. Het kost namelijk veel energie om te blijven hangen in die boosheid en woede.

5. Zoek andere mensen op

Je hebt er waarschijnlijk helemaal geen behoefte aan, maar toch is het goed om je te blijven begeven onder de mensen. Spreek dus af met familie of vrienden in plaats van dat je op de bank doorbrengt in je uppie.

6. Vermijd triggers

Waarschijnlijk is het nog lang lastig om te dealen met deze situatie. Zorg er dan ook voor dat je het jezelf niet moeilijker maakt dan nodig is en vermijd triggers. Met triggers bedoelen we bijvoorbeeld situaties, plekken of objecten die je doen denken aan je ex-partner.

7. Manage je gedachten

Je hersenen draaien overuren. Het is dan ook goed om wat met al die gedachten te doen, zodat je er niet te veel last van hebt. Schrijf het bijvoorbeeld op of deel het met anderen. Zo maak je jezelf niet gek!

8. Geef jezelf de tijd

En neem die tijd ook! Je hoeft niet te overhaasten. Geef jezelf gewoon de tijd om het te verwerken, zodat je het in zijn geheel achter je kunt laten.

Lees ook: Zó veel slagingskans heeft jouw relatie nog na vreemdgaan