Het is weer zover! TikTok heeft weer is een nieuwe trend: de 12/3/30 methode. Dit keer is het een trend over beweging. Maar wat houdt deze nieuwe trend nou in en is deze methode goed voor je lichaam? Wij zochten het voor je uit!

De nieuwe TikTok trend

TikTok heeft de laatste tijd wel heel veel trends. Vaak is dit op het gebied van voedsel, beweging, nieuwe dansjes of grappen die worden uitgehaald. Maar nu is er weer een nieuwe trend op het gebied van beweging, namelijk de 12/3/30 methode. Maar wat houdt dit nou precies in? Dat is vrij simpel: je gaat bij deze methode op een loopband staan en zet hem op een helling van 12. Vervolgens zet je de loopband op een snelheid van 3 mijl per uur. Dit is 4,8 kilometer per uur. Houdt dit een half uur vol op deze snelheid en hoogte en dan ben je klaar! Simpel toch?

@happyandhealthyolivia A weight loss game changer #liss #12330 #12330workout #weightloss ♬ Happy Vibes – GNL

Waar is de 12/3/30 methode goed voor?

De nieuwe TikTok trend heeft een hoop voordelen voor je lichaam. Zo worden bij deze methode meerdere spiergroepen aan het werk gezet. Je traint vooral je quads, hamstrings, bilspieren en kuiten. Naast dat het goed is voor je spieren, verlies je er ook een hoop calorieën mee (ongeveer 238 kcal per workout als je 68 kilo weegt) en is het ook nog is goed voor je conditie! Wat wil je nog meer?

Kan iedereen de nieuwe methode zomaar doen?

Helaas kan niet iedereen zomaar de nieuwe TikTok trend doen. Omdat je een helling op loopt op de loopband kost dit een hoop kracht voor je knieën en onderrug. Wanneer je ‘m toch wil gaan doen is het dus wel heel belangrijk om goed op je houding te letten. Merk je dat je lichaam hier alsnog last van heeft? Doen dan de helling een stukje lager, zodat het minder zwaar is voor je knieën en onderrug!

Ga jij deze nieuwe TikTok trend een keer proberen? Wij in ieder geval wel!

Lees ook: Dit zijn de 5 beste podcasts voor tijdens het sporten