Op Instagram en TikTok heb je vast de ‘Gua Sha’ voorbij zien komen. Het kan zijn dat je hem net als ons totaal hebt genegeerd, want wie heeft er nu nóg een beauty tool in haar routine nodig, maar misschien zou je hem toch eens een kans moeten geven. Deze ‘platte steen’ zou er namelijk voor kunnen zorgen dat jij van je onderkin afkomt. Hoe dat zit leggen wij je in dit artikel precies uit.

Gua Sha

Wat is de Gua Sha?

De Gua Sha is een steen die je in een bepaald ritme en met bepaalde bewegingen over je gezicht laat glijden. Dit doe je om de bloedsomloop te stimuleren. Je kunt hier ook de term “face sculpting” voor gebruiken. De ‘steen’ is vaak gemaakt van een kristal als rozenkwarts, jade, of obsidiaan. Deze bevatten bepaalde energieën die bij zouden dragen aan positieve mentale en fysieke eigenschappen. De Sha Gua kan je vergelijken met de al populaire jade roller.

Wat zijn de voordelen van de Gua Sha?

Het idee van het ritueel is om de bloedsomloop te stimuleren, en dit zou weer de vernieuwing van huidcellen stimuleren. Daarnaast voer je het overtollige water en lymfevocht af wat net onder je huid zit aan de rand, dit doe je door de steen over je gezicht te ’trekken’. Gua Sha heeft de volgende voordelen:

  • Verbetering van de bloeddoorstrokomt, wat onderhuidse ontstekingen voorkomt
  • Minder uitslag of puistjes
  • Tegengaan van huidveroudering
  • Werkt ontspannend, door de masserende beweging. Gua Sha raakt je onderhuidse spierweefsel wat zorgt voor een helende werking
  • Een gezonde glow door de gifstoffen die worden afgevoerd

Gua Sha

Hoe gebruik je de Gua Sha?

Deze voordelen krijg je niet door één keer met de steen over je gezicht heen te gaan. Verder is het belangrijk om niet op een droge huid te werk te gaan, gebruik daarom altijd eerst een serum of gezichtscrème.

Je begint met het ‘open zetten’ van je halsgebied. Anders kunnen de losgemaakte gifstoffen niet worden afgevoerd. Ga hiervoor ongeveer tien keer met de steen in een opwaartse beweging over je hals. Vervolgens kan je beginnen met je gezicht. Je begint onderaan je gezicht en werkt naar boven toe. Welke beweging je maakt hangt af van welke zone je wilt aanspreken. De meest voorkomnede manier is een halve maan. Deze TikTok laat een voorbeeld zien van hoe je de Gua Sha kunt gebruiken.

@guashatutorial Gua Sha Directions for you #guashatool #guashatutorial #skincare #massageguasha #beautygift #guashafacial #guasharesult #linkinbiooo❣️ ♬ original sound – Guasha Tutorial

Lees ook: Welk dieet is het beste als je last hebt van acne of rosacea?