De meeste zullen bij vreemdgaan denken aan zoenen of het bed delen met een ander. Nu is dat natuurlijk vrij heftig, en kan vreemdgaan ook veel laagdrempeliger zijn. Dit fenoneem wordt ook wel ‘micro-cheating’ genoemd. We leggen uit wat het is en hoe je erachter komt of jouw lover er ook schuldig aan is.

Wat is micro-cheating?

Er zijn verschillende manieren waarop je partner vreemd kan gaan, en het hoeft niet eens iets met fysiek contact met een ander te maken hebben. Er zijn namelijk veel subtielere manieren waarop jouw partner vreemd kan gaan. Bij micro-cheating gaat het om de kleine dingen die je partner doet, die eigenlijk níet kunnen.

Is mijn partner een micro-cheater?

Grote kans dat je meteen in paniek raakt, maar calm down. We zetten de signalen voor je op een rijtje, zodat je snel kunt zien of je partner een micro-cheater is.

Hij doet geheimzinnig over zijn telefoon

We zitten allemaal wel eens te spelen met onze telefoon, maar hij wel extreem veel. Dit hoeft natuurlijk niet meteen een red flag te zijn, maar wél als je niet mag zien wat hij allemaal uitspookt op zijn telefoon. Als je niet mee mag kijken en hij zijn telefoon nooit ergens laat liggen is dit een red flag!

Hij voelt zich snel aangevallen

Het kan zijn dat je zijn shady gedrag allang opgemerkt had, en dat je hem hierover aanspreekt. De basis van een goede relatie is communicatie, toch? Maar zodra je over zijn gedrag begint, krijgen jullie ruzie met elkaar. Jij krijgt allerlei verwijten naar je hoofd gesmeten, terwijl je hem aanspreekt op zijn gedrag. Houd goed in je achterhoofd: als er niks aan de hand is, dan heeft hij niks om boos over te worden.

Hij houdt een belangrijke vriendschap geheim

Klinkt heel onschuldig, maar toch is het een teken van micro-cheating. Echt de grens over gaan lijkt het niet, maar hij heeft tóch geheimen voor je. Als het niks geks is hoeft hij dit ook niet geheim te houden, zo psycho ben je ook niet. De kans is groot dat er ietsje meer dan vriendschap speelt.

Lees ook: Pay attention: dit zijn de meest gebruikte alibi’s voor vreemdgaan!