De dag van de liefde wordt steeds populairder in ons kikkerlandje. Uit onderzoek blijkt dat 33% van de bevolking deze oorspronkelijk Amerikaanse feestdag viert. Onder de Millennials en Gen Z’ers is dat zelfs 40%. Maar zitten we allemaal wel op één lijn over wat Valentijnsdag inhoudt?

The choice FEM FEM

Feestdag voor vrouwen?

Ondanks dat steeds meer Nederlanders Valentine’s Day vieren, wordt de feestdag door veel mensen negatief bekeken. Meer dan de helft van de mensen zegt Valentijnsdag commerciële onzin te vinden. Deze groep bestaat voornamelijk uit singles, aangezien meer dan driekwart van de mensen in een vaste relatie graag verwend willen worden op Valentijnsdag. Het komt misschien niet als een verrassing dat vrouwen Valentijnsdag belangrijker vinden dan mannen. Zo zijn vrouwen sneller teleurgesteld als hun partner op Valentijnsdag met lege handen thuiskomt. De grootste angst die stelletjes hebben met Valentijnsdag is dat je partner wel iets heeft geregeld en jij niet. Zorg dat je altijd een doosje chocolade in huis haalt om deze awkwardness te vermijden.

Cadeautjes of een lief gebaar?

Naast dat steeds meer mensen Valentijnsdag gaan vieren, geven mensen ook steeds meer geld uit aan deze feestdag. In drie jaar tijd is het gemiddelde bedrag gestegen van 45 euro naar 55 euro! Toch is een mooi sieraad of een duur horloge zeker geen vereiste. Het geld wordt door de meeste mensen besteed aan een mooie bos bloemen en een gezellig ontbijt of diner. Ook met een lager budget is dit zeker mogelijk! Met een beetje moeite en creativiteit kan je je vriend(in) een prachtige dag bezorgen.

Wil je je date verrassen met een heerlijk diner, maar ben je geen talent in de keuken? Klik hier voor een heerlijk, simpel gerecht om je date mee te veroveren!